Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Romeo Sinjeri i njegov sin proputovali su Japan, izoliran svijet jedinstvene kulture i krajolika

Koprivničanac Romeo Sinjeri i njegov sin proputovali su otočnu zemlju istočne Azije koja predstavlja izoliran svijet jedinstvene kulture i krajolika – Japan. Posjetili su veliku japansku metropolu i još sedam, jednako lijepih i posebnih gradova – Nikko, Yokohamu, Osaku, Kyoto, Naru i Hiroshimu.

Nakon dugotrajnog leta stigli su u glavni grad Japana, Tokio. Tamo su razgledali Asakusu, povijesni dio grada, carsku palaču te najprometnije raskrižje na svijetu – Shibuyu, a na kraju napornog dana uživali su u nevjerojatnoj panorami japanske prijestolnice na trećoj najvišoj zgradi Tokija.

Sljedećeg jutra lokalnim vlakom otputovali su do povijesnog grada na sjeveru Japana, Nikka. Tamo su razgledali jedan od najvećih hramova Japana koji je posvećen japanskim šogunima, a dan je završio uživanjem u predivnom Ueno parku u Tokiju.

Trećeg dana Romeo i njegov sin posjetili su najveću japansku luku Yokohamu koja se nalazi nedaleko od glavnog grada. Toga dana kušali su autohtonu japansku deliciju ramen juhu te su posjetili kinesku četvrt.

Nakon trodnevnog obilaska sjevernog djela najvećeg japanskog otoka, brzim vlakom tzv. shinkansenom doputovali su do Osake te tamo uživali u predivnom ambijentu parka s tek procvalim japanskim trešnjama i dvorcu Osaka.

Ponovo su putovali lokalnim vlakom do grada Nare gdje su posjetili najveću drvenu građevinu na svijetu, a na povratku u Osaku posjetili su i hram s tisuću tori vrata.

Sljedećeg dana su obilazili nekadašnju prijestolnicu Japana – Kyoto. Tamo su obišli tri najvažnija hrama – Kinkaku ji, Nijo dvorac i hram Kiyomizu dera.

Zadnjega dana Romeo i njegov sin bili su u Hirošimi te su posjetili najvažniji japanski hram Itskushima, a kasnije su otišli do Parka mira i posjetili su muzej atomske bombe.

zatvori