Petak, 10. svibnja 2024.

FOTO: PRVA ŽNL Tehnika na krilima Hlevnjaka i Ernečića do tri boda protiv Osvita, Prekodravac ‘skinuo’ Tomislav

Sunčana subota danas je donijela susrete 23. kola Prve županijske nogometne lige. Miklinovec je ugostio Lipu iz Hlebina, vodeći Tomislav iz Drnja gostovao je kod Prekodravca iz Ždale, a u Koprivnici su se sastali Tehnika i Osvit iz Đelekovca.

Nogometaši Tehnike na umjetnoj travi danas su ugostili Osvit iz Đelekovca. U prvom poluvremenu Tehnika je imala terensku inicijativu (uz pojedine bljeskove Osvita), ali nisu uspjeli kapitalizirati bolju igru. Dvije velike prigode imao je domaći napadač Hlevnjak, ali izostajala je konkretna realizacija. Na predah se otišlo sa skromnih 0:0.

U nastavku susreta igra se rasplamsala, a Osvit je poveo preko Lopatnika koji je zabio bivšem klubu. Lopatnik je ubrzo imao i šansu za još jedan pogodak, ali ovaj put nije bio precizan pred domaćim vratarom Kirinom. Samo nekoliko minuta kasnije Ernečić je nakon sjajnog solo prodora uposlio Hlevnjaka koji zabija za izjednačenje. Nekoliko minuta kasnije isti akteri i vodstvo za Tehniku. Ernečić je izveo slobodan udarac, a na njegov ubačaj sjajno je reagirao Hlevnjak. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i Tehnika je osvojila nova tri boda.

Miklinovec je na domaćem terenu pobijedio Lipu iz Hlebina golovima Grgića i Stojanovića, dok je Tomislav iz Drnja upisao poraz na gostovanju kod Prekodravca iz Ždale. Domaćini su slavili s 3:1, a spomenimo kako je jedini pogodak za Tomislav postigao Bači.

Preostali susreti ovog kola igraju se sutra, a prvi će na teren izaći nogometaši Bratstva iz Kunovca i Kalinovca koji igraju na popularnom Old Traffordu od 10:30 sati.

Prva ŽNL – 23. kolo

Subota, 18. svibnja
17:00
Koprivnica: Miklinovec – Lipa 2:0
Ždala: Prekodravac – Tomislav D 3:1
Koprivnica: Tehnika – Osvit 2:1
Nedjelja, 19. svibnja
10:30
Kunovec: Bratstvo – Kalinovac
17:00
Novigrad Pod.: Drava – Graničar L
Kop. Ivanec: Sloga – Mladost Molve
Imbriovec: Borac – Tomislav Radnik

zatvori