Subota, 11. svibnja 2024.

FOTO Gimnazija ‘Fran Galović’ osvojila drugo mjesto na Državnom školskom prvenstvu u futsalu

Futsal ekipa koprivničke Gimnazije ‘Fran Galović’ proteklog je vikenda nastupila na Državnom školskom prvenstvu u futsalu održanom u Poreču. Koprivnički gimnazijalci pod vodstvom nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture Ranka Gojkovića osvojili su drugo mjesto i tako koprivničku Gimnaziju predstavili u najboljem svijetlu.

Gimnazijalci su pobjedama protiv Srednje škole Koprivnica (5:0) i Obrtničke škole Koprivnica (2:1) izborili nastup na Županijskom školskom prvenstvu u futsalu gdje su na dominantan način pobijedili Strukovnu školu Đurđevac s visokih 12:1 te Srednju školu Križevci s 13:1 i tako izborili nastup na Državnom školskom prvenstvu u futsalu održanom u Poreču.

Ždrijeb ih je smjestio u grupu F zajedno s Drugom Gimnazijom Varaždin i Srednjom školom Isidora Kršnjavog iz Našica gdje su osvojili prvo mjesto i izborili nokaut fazu. U prvoj utakmici na prvenstvu pobijedili su Drugu Gimnaziju Varaždin s 4:1, a pogotke su postigli Sinjaković, Brković, Liklin i Šarlija. U ključnoj utakmici za prolaz skupine s visokih su 9:0 pobijedili su Srednju školu Isidora Kršnjavog iz Našica, a pogotke za Gimnaziju ‘Fran Galović’ postigli su Liklin, Azenić (3), Tumpić (2) i Sinjaković (3).

U četvrtfinalu natjecanja čekao ih je ovogodišnji favorit za osvajanje natjecanja – Srednja škola Ban Josip Jelačić iz Zaprešića predvođena malonogometnim haklerima. Uporni koprivnički malonogometaši uspjeli su s 2:1 pobijediti i izbaciti zaprešićku Srednju školu Ban Jelačić, a pobjedonosne pogotke postigli su Sinjaković i Brković.

Polufinalnu utakmicu koprivnički gimnazijalci igrali su protiv Geodetske srednje škole iz Zagreba, a nakon što je regularni dio utakmice završio 3:3 (pogotke za Gimnaziju ‘Fran Galović’ postigli su Sinjaković (2) i Liklin), utakmica je otišla u raspucavanje penala. Gimnazija ‘Fran Galović’ u napetom je raspucavanju slavila s 3:2, a precizni s bijele točke bili su Janeš, Liklin i Brković.

U finalu natjecanja, Gimnazija ‘Fran Galović’ trofej je tražila protiv Hrvatskog sokola iz Slavonskog Broda. Nakon što je rezultat u prvom poluvremenu bio 0:0, koprivnički gimnazijalci u nastavku su susreta imali nekoliko velikih šansi i uspjeli su kapitulirati bolju igru preko Šarlije. Nakon vodećeg pogotka, koprivnički gimnazijalci propustili su nekoliko izglednih prilika da matiraju Hrvatski Sokol koji je do kraja susreta uspio u potpunosti preokrenuti utakmicu u svoju korist (3:1).

Futsal ekipu koprivničke Gimnazije ‘Fran Galović’ na Državnom školskom prvenstvu u futsalu održanom u Poreču činili su Lovro Županić, Nikola Lajnesek, Arijan Brković, Tomislav Janeš, Davor Sinjaković, Dorian Jakupak, Lovro Šarlija, Luka Liklin, Ivan Azenić i Antonio Tumpić.

Ustupio Lovro Šarlija.
Ustupio Lovro Šarlija.
Ustupio Lovro Šarlija.
zatvori