Srijeda, 22. svibnja 2024.

ŽUPANIJSKI EL CLASICO Peroković: Tri boda dala bi nam snagu da završimo prvenstvo, Pjetri: U nedjelju idemo pobijediti i prebaciti pritisak na njih

Ove nedjelje brojni pratitelji županijskog nogometa pohrlit će u Drnje gdje se na popularnom Parku prinčeva igra derbi utakmica 20. kola Prve županijske nogometne lige između vodećeg Tomislava iz Drnja i drugoplasiranog Borca iz Imbriovca.

Razlika između dvije najbolje momčadi Prve županijske nogometne lige je šest bodova i jasno je kako nogometaši Borca moraju uzeti tri boda na Parku prinčeva kako bi i dalje ostali u utrci za prvom pozicijom i naslovom prvaka. Računajući ovo kolo, do kraja prvenstva još je ostalo sedam ligaških utakmica, s time da Imbriovčani imaju nešto teži raspored.

Najveći adut za Tomislav iz Drnja svakako će biti njihov napadač Filip Peroković koji je trenutno drugi strijelac prvenstva sa 17 postignutih pogodaka.

– Očekujem čvrstu i borbenu utakmicu, ipak je riječ o županijskom ‘El clasicu’. Mislim da u ovom trenutku igramo bolje od Borca i naravno da očekujem tri boda. Iako i s pobjedom nije sigurno da ćemo osvojiti prvenstvo, tri boda bi nam dala veliki vjetar u leđa da u daljnjim utakmicama potvrdimo da smo ove sezone ipak najkvalitetnija momčad u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi – rekao je Filip Peroković, napadač Tomislava iz Drnja.

Obje ekipe u derbi susret ulaze bez nekoliko suspendiranih i ozlijeđenih igrača. Drnjanci neće moći računati na kartonirane Patrika Širića i Sanjina Đuraševića te ozlijeđene Marka Blažotića i Igora Šimunića dok će Borcu nedostajati ozlijeđeni Vedran Kovač i Igor Kragulj te suspendirani Marko Matijašec. Uz navedene izostanke, pod velikim upitnikom su i nastupi Sandra Rajića i Maria Oršića.

Iako se na prvu ruku čini kako Borac ipak ima više problema s ozlijeđenim i kartoniranim igračima, Peroković smatra kako su i bez nekoliko prvotimaca itekako nezgodna ekipa.

– Smatram da će nam najveću opasnost predstavljati njihov vezni red predvođen Karlom Pjetrijem i Nikolom Krušeljom pošto su za ovu utakmicu ipak napadački dosta oslabljeni – zaključio je Peroković.

Bez čak nekoliko napadača, vezni red Borca morat će se nametnuti kao presudni faktor u sutrašnjoj utakmici.

– Očekuje nas sigurno teška i tvrda utakmica protiv kvalitetnog protivnika koji je ovo proljeće stopostotan. Ulaze u derbi bez pritiska, šest bodova su ispred nas, puni su samopouzdanja i to im daje dodatnu snagu. Pretpostavljam da će igrati povučenije, da će nama prepustiti igru i čekati svoju priliku iz kontranapada. S druge strane, mi smo pod imperativom pobjede, samo nam tri boda dolaze u obzir ako želimo ostati u utrci za naslov prvaka. Nakon kiksa u Ždali podigli smo formu, igramo iz utakmice u utakmicu sve bolje i vrlo smo efikasni pred protivničkim golom. Imamo problema s ozljedama od početka proljetnog dijela prvenstva, svaki tjedan nam otpadne novi igrač. Ali, bez obzira na sve idemo u nedjelju pobijediti Tomislav i prebaciti pritisak na njih – rekao je Karlo Pjetri, vezni igrač Borca iz Imbriovca.

Pjetri najveću opasnost u redovima Tomislava vidi u svojem nekadašnjem suigraču.

– Pa sigurno da im je najjači dio ekipe njihov napad koji čine vrlo kvalitetni županijski nogometaši, predvođeni našim bivšim suigračem Hrvojem Bačijem – smatra Pjetri.

Utakmica Tomislava iz Drnja i Borca iz Imbriovca na rasporedu je ove nedjelje s početkom u 17 sati.

zatvori