Subota, 27. travnja 2024.

TOP MANIFESTACIJE Renesansni festival i Picokijada dobili po 200 tisuća kuna potpore HTZ-a

Hrvatska turistička zajednica sufinancirat će dvije podravske TOP manifestacije, koprivnički Renesansni festival i đurđevačku Picokijadu. Svakoj je dodijeljeno po 200 tisuća kuna.

Rezultati su to natječaja za sufinanciranje turističkih manifestacija u Hrvatskoj koje spadaju u TOP događanja HTZ-a. Renesansni festival i Picokijada, koje organiziraju turističke zajednice Koprivnice i Đurđevca, tako su se našli u probranom društvu 32 hrvatska turistička događanja kojima je HTZ ukupno dodijelio 4,4 milijuna kuna.

Isti iznos kao i podravske manifestacije dobili su, primjerice, Black Sheep Festival na Zrću i Sinjska alka. Više sredstava, po 250 tisuća kuna, dobili su InMusic Festival, Advent u Zagrebu, Đakovački vezovi, Riječki karneval, Rapska fijera, Špancirfest u Varaždinu, Vinkovačke jeseni i drugi. Po 100 tisuća kuna pripalo je, između ostalih, Maratonu lađa na Neretvi i Porcijunkulovu u Čakovcu, a po 60 tisuća kuna pojačat će proračune Božićne priče obitelji Salaj u Čazmi i Tjedan kajkavske kulture u Krapini.

“Smatramo ovo velikim uspjehom organizatora ovih manifestacija, a uvrštenje među 32 TOP hrvatska događanja, svakako velikim priznanjem za uloženi trud, znanje i kreaciju”, poručili su iz Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije.

zatvori