Srijeda, 1. svibnja 2024.

Škola u Srijemu sada ima pristupnu rampu za osobe s invaliditetom

Nova pristupna rampa za osobe s invaliditetom predstavljena je jučer u Područnoj školi Srijem koja se nalazi u sastavu Osnovne škole Sokolovac.

Pristupnu rampu sufinancirala je Koprivničko-križevačka županija kroz projekt “Jednaki, slični, različiti” u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice.

Školu u Srijemu tom je prigodom posjetio i zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima, ravnatelj Osnovne škole Sokolovac Saša Korkut te predsjednica udruge “Bolje sutra” Marija Mraz. Dožupan Ljubić naglasio je važnost suradnje civilnog društva i regionalne samouprave, istaknuvši kako Županija kontinuirano prati rad svih udruga te podržava brojne ideje i projekte:

– Ovo je odličan primjer suradnje civilnog društva i jedinica regionalne samouprave koja može biti putokaz za daljnje sinergijsko djelovanje. Drago mi je da su da su roditelji, nastavnici i ravnatelj zajedničkim naporom uz pomoć Županije uspjeli riješiti problem pristupa u školu. Ovo je lijepa suradnja, učinili smo korisnu stvar i nadam se da ćemo sličnim projektima rješavati potrebe i u drugim školama na području županije.

Izvor: kckzz.hr

Pristupna rampa osigurat će lakši pristup osobama s teškoćama u kretanju, a kako je napomenula predsjednica udruge “Bolje sutra” Marija Mraz, ovim projektom se još jednom pokazala dobra suradnja Županije i udruga:

– Često smo dolazili u školu u Srijemu i razmišljali smo kako na aktivnosti koje se odvijaju u prostoru škole dovesti osobe koje se teško kreću ili su u invalidskim kolicima. U suradnji s ravnateljem pronašli smo model, prijavili smo projekt na natječaj za udruge s područja Koprivničko-križevačke županije te smo iz tih sredstava izgradili rampu. Sva društvena događanja u Srijemu odvijaju se u ovoj školi pa će rampa biti od koristi ne samo učenicima već i starijim ljudima.

Izvor: kckzz.hr

Ravnatelj OŠ Sokolovac Saša Korkut zahvalio je Županiji i Udruzi na provedbi projekta:

– Naša područna škola broji dvadesetak učenika i za sada nema djecu s invaliditetom, no oduvijek postoji potreba za olakšanje pristupa, posebice za starije osobe koje po djecu dolaze u školu. Suradnja s udrugom “Bolje sutra” je značajna, svake godine imamo neki projekt koji zajedno provodimo, a valja istaknuti kako nam u goste često dolaze i djeca iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce koja su u invalidskim kolicima pa će pristup sada biti lakši. Nadam se da ćemo u svim područnim školama na području županije riješiti pitanje pristupa za osobe s invaliditetom.

Izvor: kckzz.hr

Kroz spomenuti projekt educirani su nastavnici i roditelji djece bez teškoća u razvoju o osobama s invaliditetom kako bi se osnažio odnos prema aktivnom uključivanju osoba s invaliditetom u život lokalne zajednice.

zatvori