Ilustracija / snimio Marko Posavec.
Policijska uprava koprivničko-križevačka objavila je rezultate očevida jutrošnje prometne nesreće u Kuštanima u kojoj je smrtno stradao mladi vozač motocikla.

Nesreća se dogodila u 7:17. Vozač rođen 1999. godine upravljao je motociklom Yamaha zagrebačke registracijske oznake, bez položene odgovarajuće kategorije za upravljanje tim vozilom. Dolaskom do kućnog broja 25, prednjim dijelom motocikla udario je u priključno vozilo Schwarzmüller koje je bilo priključeno za teretno vozilo Mercedes križevačkih registracijskih oznaka, kojim je preko kolnika s parkirališta upravljao vozač rođen 1981. godine.

Vozač motocikla poginuo je na mjestu događaja.

Vozač teretnog vozila nije bio pod utjecajem alkohola te su mu u Domu zdravlja Križevci uzeti uzroci krvi i urina.

Očevidne radnje obavila je zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru uz stručnu pomoć policijskih službenika Policijske postaje Križevci.

O okolnostima prometne nesreće provodit će se daljnje kriminalističko istraživanje, a policijski službenici dostavit će izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Zbog očevida od 7:45 do 10:40 za sav je promet bila zatvorena dionica državne ceste broj 28 u Kuštanima, a promet se odvijao obilazno mjestom Kuštani- Cirkvena-Kenđelovec i obrnuto.