Nedjelja, 28. travnja 2024.

Predstavnici Županije položili vijenac i zapalili svijeću na gradskom groblju

Povodom 26. obljetnice Koprivničko-križevačke županije, županijska je delegacija položila vijenac i zapalila svijeću u spomen svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima te svim preminulim žiteljima Koprivničko-križevačke županije od posljednje svečane sjednice Županijske skupštine do danas.

Vijenac su u ime Županije pred središnjim križem na koprivničkom groblju položili predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić.

Time je započela središnja svečanost obilježavanja ovogodišnjeg Dana naše Koprivničko-križevačke županije. Točno u podne u koprivničkom Domu mladih počet će svečana sjednica Županijske skupštine. Bit će to prigoda da župan Darko Koren podsjeti na realizirane projekte ali i na kapitalne projekte koji su planirani u Podravini i Prigorju.

Na svečanu sjednicu Županijske skupštine pozvani su brojni uzvanici. Neslužbeno doznajemo da će u njihovo ime domaćine pozdraviti načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, te saborski zastupnik Damir Felak, ovaj puta u funkciji izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i general pukovnik Mladen Markač, koji će svečarski skup pozdraviti u ime predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Na svečanosti će biti uručene i nagrade i priznanja najzaslužnijima u Podravini i Prigorju.

Današnji program završit će besplatnim prikazivanjem komedije “Ufuraj se i pukni” u Kinu Velebit, te potom i druženjem s glumcima Kerekesh teatra.

Svečarski program bit će nastavljen sutra u virovskom vrtiću Zrno kojemu će biti uručena donacija tradicijskih igračaka. U subotu u središtu Koprivnice slijedi program Tradicija naših starih, Ribolovci svome gradu i Vuzmena košarica uz Dan otvorenih vrata županijskih bibliobusa. Program završava u nedjelju navečer, svečanim koncertom “Od Županije samo najbolje” ponovno u koprivničkom Domu mladih.

zatvori