Subota, 27. travnja 2024.

Koprivničko-križevačko gospodarstvo tradicionalno se predstavlja na Međunarodnom sajmu u Mostaru

Poduzetnici iz Koprivničko-križevačke županije ovaj se tjedan predstavljaju na 22. Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2019. u organizaciji HGK – Županijske komore Koprivnica.

Organiziranje zajedničkog nastupa na mostarskom sajmu nastojanje je HGK – Županijske komore Koprivnica da svojim članicama omogući predstavljanje proizvoda i usluga na ovom, za naše gospodarstvo, značajnom tržištu, produbljivanje gospodarskih veza u skladu svoje misije kao promotora gospodarstva Koprivničko-križevačke županije. Pored Njemačke i Italije, tržište Bosne i Hercegovine je najvažnije izvozno tržište za poduzetnike iz Koprivničko-križevačke županije.

Na zajedničkom izložbenom prostoru predstavljaju se Podravka, Radnik, Lasselsberger-knauf, Hangar18, Vemo trade te 30-tak izlagača, poduzetnika i obrtnika iz Koprivničko-križevačke županije koji su prisutni ili žele plasirati svoje proizvode i usluge na tržište BiH.

Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2019. najveća je i najznačajnija sajamska manifestacija u BiH, a održava se od 9. do 13. travnja na prostorima Slobodne zone „Hercegovina“. Ovogodišnji zemlja partner mostarskog sajma je NR Kina. Na sajmu se predstavlja više od 800 izlagača iz dvadesetak zemalja. U okviru sajma održat će se i dvije podsajamske manifestacije Sajam turizma i Sajam knjige i grafičke industrije, kao i brojne tematske konferencije, forumi, stručni skupovi i B2B razgovori.

Na svečanosti otvaranja sajma okupljenima su se obratili direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, predstavnik Zemlje partnera NR Kine Zhang Shenfeng, dopredsjednik Kineskog vijeća za promociju međunarodne trgovine te predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je sajam proglasio otvorenim.

Zajedničko predstavljanje gospodarstva Koprivničko-križevačke županije podržali su Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Koprivničko-križevačka županija i PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

zatvori