Petak, 26. travnja 2024.

Podravkine djevojčice u vrhu hrvatskog rukometa, osvojile peto mjesto u državi

Mlade rukometašice Podravke osvojile su peto mjesto na Završnici Prvenstva Hrvatske održanoj od 24. do 27. travnja u Poreču.

Podravkine djevojčice A, rođene 2006. i 2007. godine, na Završnicu su se plasirale uz još četiri ekipe iz regije Sjever: Bjelovar, Radnik iz Križevaca, Koku iz Varaždina i Zrinski iz Čakovca. Ukupno je na Završnici sudjelovalo 20 ekipa, a Koprivničanke su se našle u grupi B s ekipama iz Ploča, Osijeka, Sinja i Samobora.

U grupnoj fazi, rukometašice Podravke tijesno su pobijedile Dalmatinku iz Ploča sa 17:15. Drugu utakmicu dana, protiv Osijeka, obilježile su ozljede: Gabriela Domović i Petra Canjuga ozlijedile su skočni zglob, a Tara Đelekovčan pri padu je udarila glavom u pod. Usprkos svemu tome, Podravkine djevojčice pobijedile su sa 16:11.

Drugog dana Podravka je izgubila od Sinja s 18:15 te od Samobora s 15:12, što je naše mlade rukometašice odvelo u razigravanje 1/8 finala s križevačkim Radnikom. Utakmica je odigrana idućeg jutra i Podravka je upisala veliku pobjedu rezultatom 16:14. No, nakon toga je poražena od Lokomotive sa 17:12.

Naše su rukometašice nakon toga igrale za plasman od 5. do 8. mjesta. Prvo su sa 18:10 pobijedile Koku iz Varaždina, a zatim je s 15:8 pao i Split 2010. Podravka je tako osvojila peto mjesto u državi.

– Veseli nas peto mjesto jer smo ostali u krugu s ekipama koje su činile vrh tablice i prošle godine. Uz to, jako smo ponosni na našu Leu Smiljanec koja je uvrštena u sedmorku prvenstva kao najbolje lijevo krilo. I tu imamo kontinuitet, jer je prošle godine to bila naša Ena Cvelber. Posebno smo ponosni i zahvaljujemo roditeljima koji su nas bodrili s tribina, davali nam veliku podršku te cijelo vrijeme vjerovali u nas. Također, veliko hvala i svim drugim navijačima i ekipama koje su nas bodrili tijekom prvenstva te nagradili velikim pljeskom pri preuzimanju pehara za osvojeno peto mjesto – poručio je trener Nenad Smiljanec.

Opširniji izvještaj o svakoj od utakmica pročitajte na internetskim stranicama RK Podravke.

zatvori