Petak, 26. travnja 2024.

STIŽE LOKOMOTIVA Saračević: U ovoj dvorani i pred ovom publikom nitko osim nas nije favorit

Prvi od dva travanjska rukometna derbija koprivničke Podravka Vegete i zagrebačke Lokomotive na rasporedu je ove srijede u gimnazijskoj dvorani. Riječ je o utakmici četvrtine finala Kupa.

Zagrepčanke su Podravku lani u finalu pobijedile s 10 golova prednosti, zbog čega ih trener Zlatko Saračević, kako kaže, izuzetno cijeni jer su pokazale da su odlična ekipa:

Jedna uigrana ekipa, disciplinirana ekipa, ekipa koja već godinama ima sustav igre, malo se mijenjaju… To je ekipa koja ima rutinu igranja zajedno. Bit će to duel dviju totalno različitih vizija i filozofija rukometa. Tu prednost ima onaj koji nametne svoj stil. Međutim, u ovoj dvorani s ovom publikom i s ovom ekipom tko god da dođe nije favorit: mi smo favoriti.

rk-podravka.hr

Stanje u ekipi je bolje jer su se treninzima vratile Selena Milošević i Dejana Milosavljević, koja je utakmicu s Lokomotivom najavila ovim riječima:

Svaka cura jedva čeka odigrati već jednom ove dvije utakmice. Navikle smo na dosta jak ritam, zaželjele smo se jakih utakmica što smo i pokazale u ove zadnje dvije u kojima smo pobijedile s velikom razlikom. Nadam se da će dvorana biti puna kao što se priča, da ćemo uz tu atmosferu pokazati da smo kvalitetnije od njih i eto.

Utakmica je na rasporedu u srijedu s početkom u 19 sati u sportskoj dvorani Gimnazije “Fran Galović”. Deset dana kasnije, Podravka Vegeta i Lokomotiva ponovno će odmjeriti snage, ovoga puta u Prvoj hrvatskoj ženskoj ligi, također u koprivničkoj dvorani.

Hrvatski rukometni Kup (ž) – 1/4 finala

Srijeda, 17. travnja
19:00
RK Podravka Vegeta – RK Lokomotiva

zatvori