Petak, 26. travnja 2024.

MINI BOTANIČKI VRT Ispred ‘Nemčića Gostovinskog’ osvanut će Botanička zbirka i učionica na otvorenom

Botanička zbirka koju su osmislili u koprivničkoj Osnovnoj školi ‘Antun Nemčić Gostovinski’ bliži se svom ostvarenju.

Nedavno je, naime, potpisan Sporazum o suradnji na uspostavi Botaničke zbirke i učionice na otvorenom između Grada Koprivnice i navedene škole, čime Grad na korištenje daje dio parka na Trgu mladosti koji se nalazi između škole i dvorane Domoljub.

Prije potpisivanja sporazuma zatraženo je i mišljenje konzervatora koji su dali pozitivan odgovor, što je Dravi.info potvrdila ravnateljica škole Gordana Gazdić-Buhanec:

– Konačno smo dobili odgovor iz Konzervatorskog odjela u Bjelovaru da postoji mogućnost uspostave botaničke zbirke u kontekstu planiranih urbanističko-arhitektonskih promjena koje planira Grad Koprivnica. Željeli smo da to bude u partnerstvu s Gradom, imamo i potporu zagrebačkog Botaničkog vrta kao i Hrvatskog botaničkog društva. Načelno imamo i partnerstvo s Komunalcem, s kojima godinama surađujemo, kako bi se uspostavila botanička zbirka.

Gordana Gazdić Buhanec. Snimio Marko Posavec.

Botanička zbirka zamišljena je kao botanički vrt bez zaposlenika koji će, iako ograđen, biti na raspolaganju svim građanima. U odabiru biljaka za spomenutu zbirku uz nastavnike će sudjelovati i sami učenici.

Konzervatori su dali i suglasnost da se u sklopu ove zbirke uredi i objekt paviljonskog tipa što bi doprinijelo održavanju nastave na otvorenom, zaključila je ravnateljica Gazdić-Buhanec.

zatvori