Subota, 27. travnja 2024.

NOĆ KNJIGE Knjižnica osmu godinu zaredom nizom aktivnosti obilježava manifestaciju kojom se potiče čitanje

Manifestacija Noć knjige, koja već osmu godinu zaredom tematizira knjigu i popularizira čitanje, obilježava se danas u povodu Međunarodnog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige.

U manifestaciji s prigodnim programom sudjeluje i koprivnička gradska knjižnica, a koliki je značaj ove manifestacije rekla nam je ravnateljica Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Dijana Sabolović-Krajina:

– Ova se manifestacija održava već osmu godinu zaredom u Hrvatskoj, pa tako i u našoj knjižnici. Naša knjižnica poznata je po mnogobrojnim programima, imamo ih sveukupno oko 360 kojima potičemo čitanje. Ovo sve nam je dodatni poticaj da se priključimo u ovakve manifestacije koje ističu značaj knjige i potiču na čitanje.

Ovogodišnja tema Noći knjige su “Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa”, a u fokusu te teme je i niz programa koji je gradska knjižnica pripremila.

U sklopu današnjih aktivnosti u planu su još i Radionica crtanja stripa za velike i male s hrvatskim animatorom Markom Dješkom od 15 sati, zatim Susret čitateljskog kluba “Između redaka” na temu Alan Ford od 17 sati.

U prijepodnevnom terminu pa sve do ranog poslijepodneva na rasporedu je bilo Čitanje priče i razgovor o omiljenim likovima u bibliobusu gdje su sudjelovali polaznici dječjeg vrtića iz Koprivničkih Bregi, te tematska radionica u suradnji s Domom Svitanje “Boja, slova i slike” u čitaonici tiska od 10 do 14 sati.

zatvori