Nedjelja, 28. travnja 2024.

NAPAD NA SUCA U GLOGOVNICI Isključenim igračima prijeti dugotrajna suspenzija, evo što piše u službenom zapisniku

Nesvakidašnja situacija dogodila se u subotu na utakmici Poleta iz Glogovnice i Radničkog iz Križevaca u sklopu 13. kola Četvrte županijske nogometne lige. Naime, glavni sudac Antonio Sirovec već u uvodnim minutama morao je prekinuti susret zbog toga što su ga dvojica igrača Poleta fizički napala.

Kako su nam rekli gledatelji koja su bili na utakmici, sudac Sirovec je u desetoj minuti utakmice dosudio prekršaj domaćeg igrača Renata Denžića koji se s tom odlukom nikako nije mogao pomiriti. Samo nekoliko trenutaka kasnije dobio je žuti karton zbog prigovora, a nakon toga je verbalno i fizički napao suca (otvorenim dlanom).

U napadu mu se ubrzo priključio i suigrač Stjepan Sablić koji je fizički napao, pljuvao te grubo vrijeđao i psovao suca. Ostali igrači Poleta počeli su stvarati “obruč” oko nesretnog Sirovca koji nije imao druge nego isključiti dvojicu igrača koji su ga napali i prekinuti susret.

Sve viđeno u zapisniku je potvrdio i službeni delegat utakmice:

Utakmica odigrana prema propozicijama natjecanja. U 11. minuti utakmice, poslije žutog kartona zbog prigovora (br. 8 Renato Denžić), isti igrač psovanjem i udarcem otvorenim dlanom udara suca u glavu, nakon čega je sudac dosudio kraj utakmice.

Evidentno je da će Denžić i Sablić biti žestoko kažnjeni zbog fizičkog napada na suca, a prema propozicijama natjecanja prijeti im suspenzija do čak godine dana. Temeljeno na prošlim iskustvima, spomenuti dvojac do kraja sezone više neće zaigrati, a to će biti poznato u sutrašnjem Glasniku Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije. Ovo nije prvi puta da je spomenuti sudac fizički napadnut, a često je i “miljenik” publike koja ga na svakoj utakmici “počasti” arsenalom uvredljivih komentara.

Spomenimo još kako će susret Poleta i Radničkog biti upisan kao pobjeda gostiju iz Križevaca.

zatvori