Srijeda, 17. travnja 2024.

Mladi Valentino Štefanek na čelu ponovno aktiviranog SDP-a u Hlebinama

Nakon održanih izvanrednih izbora, novinar i fotoreporter Valentino Štefanek izabran je za predsjednika SDP-a općine Hlebine.

SDP je tako u Hlebinama ponovno aktiviran nakon dužeg vremena “vegetiranja”, piše Prigorski.hr. Za potpredsjednika je izabran Davor Čajkulić.

Na konvenciji je bio šef županijskog SDP-a Mladen Kešer koji je rekao kako su Hlebine i njeno slikarstvo svjetski brend, stoga SDP mora kroz svoje programe Hlebine i slikarstvo staviti na prvo mjesto turizma u županiji, a potom i Republici Hrvatskoj:

– Prije tjedan dana u Španjolskoj prezentirao sam digitalizaciju kulturne baštine, stoga predlažem da Hlebine prve u županiji digitaliziranu svoj kulturnu baštinu i ponude turistima na svjetskoj razini – kazao je Kešer i dodao kako vjeruje u mlade ljude i njihov entuzijazam, no u Hlebinskom SDP-u na vidiku je dobitna kombinacija: spoj iskustva i mladosti.

Na njega se nadovezao Štefanek rekavši kako općinu Hlebine vidi kao modernu europsku općinu koja je spremna povući sredstva Europske unije:

– Ne možemo dopustiti da općina Hlebine ima problem sa telefonskim signalom i zapravo to nikoga ne brine, ne možemo dopusti da naši hlebinski naivci polako odlaze u zaborav, naša  materijalna i nematerijalna kulturna baština je hrvatska, a ne samo hlebinska pa ćemo stoga predlagati veću brigu za naše slikarstvo, kao i gospodarsku i komunalnu infrastrukturu – rekao je Štefanek.

(prigorski.hr)

Izvor: prigorski.hr
Izvor: prigorski.hr
zatvori