Petak, 26. travnja 2024.

MINISTAR TURIZMA U POSJETU ŽUPANIJI Potpisan ugovor o sufinanciranju Programa razvoja cikloturizma

Ministar turizma Gari Cappelli posjetio je Koprivničko-križevačku županiju. Na sastanku sa županom Darkom Korenom i suradnicima danas je potpisao ugovor o sufinanciranju Programa razvoja cikloturizma.

Poticanje cikloturizma dio je strategije razvoja kontinentalnog turizma koji se bazira na rekreaciji i biciklizmu.

Ovim je ugovorom osigurano sufinanciranje navedenih projekata u ukupnom iznosu od 350 tisuća kuna, čime će se pridodati iznos od 150 tisuća kuna, koliko će uložiti Županija.

– Za razvoj cikloturizma u 14 županija sveukupno smo izdvojili 5 milijuna kuna. Punu potporu ćemo dati takvom vidu promocije, da je ovo područje osjeti snažnije i jače, da su dio jednog integralnog sustava koji želimo stvoriti, a ne da je hrvatski turizam samo more koje danas čini 90 posto cjelokupne turističke ponude – rekao je ministar Gari Cappelli.

Valja istaknuti kako se radi o istoj investiciji u ovu vrstu turizma drugu godinu zaredom. Od ovogodišnjeg se iznosa planira izgraditi sveukupno 10 odmorišta na međunarodnoj ruti koja prolazi Podravinom i Prigorjem, ali i tri prometna brojača kojim će se moći pratiti točniji broj cikloturista.

– Ovaj nas ugovor dodatno motivira da jedan segment turističkog djelovanja na ovim prostorima kvalitetnije razvijemo. Ovim dodatnim sredstvima – s oko 350 tisuća kuna, to nam se i omogućuje. Već smo jednom konzumirali u istom iznosu sredstva ministarstva – zaključio je župan Darko Koren.

zatvori