Petak, 26. travnja 2024.

MAMUZE SLAVE ŠESTI ROĐENDAN ‘Dobar glas o Koprivnici danas se čuje puno dalje od samog grada’

Ovog vikenda udruga Mamuze slavi svoj šesti rođendan. Tom će prigodom u Kulturno-kreativnom centru Pixel nastupiti makedonski bend My Tear.

Članovi My Teara poznati su domaćoj publici kao sadašnji ili bivši članovi sastava Bernays Propaganda, XAXAXA, FxPxOx i 21 veka, a više su puta nastupali u Koprivnici. Ovog puta dolaze u Pixel u sklopu svoje europske turneje na kojoj promoviraju debitantski album.

My Tear.
Mamuze o Mamuzama

“Naša je udruga krenula s puno entuzijazma i mjerom neposrednosti. Danas, nakon šest godina možemo reći da su isti sastojci još uvijek tu. Entuzijazam ne jenjava, a neposrednost, srdačnost i srčanost rastu. Iza nas su brojni programi, a sretni smo da su neki programi s početka našeg djelovanja i dalje u pogonu. Street art festival i FIUK žive punim plućima, programi u KKC Pixel se mijenjaju, kao i ljudi, izvana i iznutra, uvijek na bolje.

Među najvećim uspjesima (našim, i uspjesima svih naših suradnika) je FUNK – savez udruga koji smo pokrenuli zajedno s drugim udrugama u kulturi. Nezavisna kultura je oduvijek bila posebna, drugačija, svoja ostvarenja je nalazila na margini i gurala društvo naprijed – propitivala ga, hvalila i kritizirala, ali se nikom i ničem nije dala lako.

S puno žara i ljubavi, sve više mudrosti, hrabrosti, još više očekivanja i ciljeva idemo u sedmu godinu. Bilo je svega u našim programima, savladanih izazova i naučenih lekcija. Kad pogledamo širu sliku, vjerujemo da smo i mi doprinijeli dobroj atmosferi u našem gradu. Posjećujemo programe u drugim gradovima, ali domaći su nam programi svakodnevica koju živimo s ljudima koji posjećuju naše aktivnosti. A njih ima. I ljudi i aktivnosti. Tijekom šest godina upoznali smo puno ljudi, ugostili ih na našim programima, u našim domovima, snalazili smo se, učili i očvrsnuli zajedno, a dobar glas o Koprivnici se danas čuje puno dalje od samog grada.

U pripremi je su još jedan SAF i FIUK. Ove godine pokrenuli smo program Sve strane Koprivnice koji i nas i našu publiku okuplja na jedno mjesto putem različitih tema. To je program koji otvara pitanja suvremene kulture, civilnog društva te društvenog i kulturnog života u Koprivnici na izravan način i uz interakciju s publikom. Otkačen je i dinamičan. A takav će biti i naš rođendan. Zato pozivamo sve da ga proslave s nama!”, poručuju Mamuze.

zatvori