Petak, 26. travnja 2024.

KUD MUDLIN Peterančani pred domaćom publikom izveli premijeru predstave Soldat

Premijera sada već nagrađivane predstave “Soldat” u izvedbi Kulturno umjetničkog društva Mudlin održana je protekle subote, 6. travnja, u Hrvatskom vatrogasnom domu u Peterancu.

U odličnoj izvedbi uživalo je više od stotinjak gledatelja. Koliko je premijera uspješno provedena govore upravo pozitivne kritike mnogobrojne publike koja je s oduševljenjem budno pratila radnju igrane tragikomedije.

– Oduševljeni smo prije svega brojem gledatelja, a još vise pozitivnim reakcijama istih. Svakako da je najveća trema prisutna kada glumimo pred domaćom publikom, ali ovacije, osmijeh i pokoja suza gledatelja pokazatelj su da smo opravdali dodijeljeno nam povjerenje i svakako daju motivaciju za nastavak rada – poručuju iz KUD- a Mudlin iz Peteranca.

Podršku KUD-u Mudlin došao je dati i načelnik Općine Peteranec Krešimir Matijašić koji je u svom govoru zahvalio članicama i članovima KUD-a na doprinosu u promociji Općine Peteranec diljem Hrvatske. Dodatno je istaknuo kako se rad i trud KUD-a Mudlin zaista isplatio i da ga je Općina spremna, kao i do sada, podržati. Također, premijeru Soldata posjetili su i predstavnici brojnih udruga Općine kao i prijateljskih kazališta KUD-a.

U predstavi Soldat glume Katarina Herman, Slavica Mihalec, Ivana Martinjak, Lucija Godek, Josip Godek i Ivan Derdić, koji je predstavu i režirao. Tekst predstave potpisuje Vesna Hadelan, a kostimografiju Zlatica Dolenec.

Podsjetimo da KUD Mudlin već drugu godinu uzastopno predstavlja Koprivničko-križevačku županiju na državnom natjecanju kazališnih amatera.

zatvori