Petak, 11. listopada 2024.

Koprivničko-križevačka županija za programe braniteljskih udruga osigurala 20% više novca

Koprivničko-križevačka županija nastavlja sufinancirati programe braniteljskih udruga. I ove je godine u županijskom proračunu predviđen novac za njihovu realizaciju, a koji će konkretno dobiti financijsku potporu građana, znat će se uskoro.

Za najviše tri tjedna bit će poznati rezultati ocjenjivanja projekata prijavljenih na županijski natječaj za sufinanciranje programa braniteljskih udruga. Rekao je to za Radio Dravu zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić, istaknuvši:

– Naša županija drži do braniteljskih udruga i jako ih dobro podupire. Ove smo godine za rad braniteljskih udruga odvojili 20% više novca nego lani. Braniteljske udruge ove godine tako na raspolaganju imaju 240 tisuća kuna. Natječaj kojim su udruge pozvane prijaviti svoje programe je zaključen. U tijeku je provjera podataka, slijedi ocjenjivanje prijavljenih projekata te objava konačne liste na kojoj će biti vidljivo koliko je koja udruga i za koje projekte dobila novca.

O natječaju za sufinanciranje braniteljskih udruga i obilježavanju obljetnica Domovinskog rata raspravljalo se i na prošlotjednoj sjednici županijskog Odbora za branitelje. Kako je službeno izvijestila Županija, raspravljalo se i o obilježavanju obljetnica i značajnih događaja iz Domovinskog rata, ali i o prijedlogu Županije za dodjelu odlikovanja ovdašnjim postrojbama i pojedincima.

Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
Slušaj uživo
zatvori