Petak, 26. travnja 2024.

Koprivnički atletičari kući donijeli medalje iz prvog kola HALS-a, trčali i na memorijalnoj utrci ‘Matija Milec’

Članovi Atletskog kluba Koprivnica aktivni su bili proteklog vikenda na natjecanjima u Varaždinu i Cestici.

U prvom kolu nove sezone Hrvatske atletske lige sjever, održanom u Varaždinu, koprivnički su se atletičari natjecali u disciplinama na 60 i 600 metara, skoku u dalj, bacanju vortexa, štafeti 4×60 metara, bacanju kugle, utrci na 80 metara s preponama, utrci na 800 metara, utrci na 100 metara s preponama, skoku u vis, bacanju diska i štafeti 4×200 metara.

Na natjecanju su sudjelovali Dora Lovrinović, Ivana Cenko, Ella Kolar, Melani Vrbnjak, Lukas Petrić, Luka Kvaternik, Krsto Blažinec, Sven Džendžo, Luka Kolonić, Rajna Perošić, Jana Salajec, Sandra Tot, Mateo Šegović, Ivan Bebek, Janko Suton, Jakov Jurić, Anja Slavinić, Angela Brgles Jukić, Tara Rušak, Matea Petričević, Laura Sabolec, Leonarda Ilišin, Tea Šaško, Nika Kušter, Ina Grivić, Bernard Kralj, Leo Tilošanec, Tena Šaško, Petra Ivković, Vladimir Ježovita i Albert Rušak.

Ostvarili su dojmljive rezultate te donijeli kući i medalje, od toga zlatnu medalju Dora Lovrinović, Luka Kvaternik, Sven Džendžo i Ivana Cenko po jednu brončanu medalju, ekipno Lovrinović-Cenko-Kolar-Vrbnjak srebrnu medalju i Kolonić-Blažinec-Kvaternik-Petrić zlatnu medalju.

Članovi Atletskog kluba Koprivnica nastupili su i na II. memorijalnoj utrci Matija Milec koja se održavala u čast tragično preminulog Matije Mileca u Cestici.

Na utrci 5 km s vremenom 25:18 min, Romano Šegović zauzeo je 25. mjesto u sveukupnom poretku, dok je u muškoj kategoriji zauzeo 21. mjesto. Na utrci 10,5 km sa vremenom 51:33 min, Božo Šegović zauzeo je 19. mjesto u sveukupnom poretku, dok je u muškoj kategoriji zauzeo 18. mjesto.

zatvori