Utorak, 30. travnja 2024.

Komunalac i KC vode imaju nove kolektivne ugovore, Jakšić: Nakon desetak godina rastu materijalna prava radnika

Nakon desetak godina, koprivničke komunalne tvrtke dobile su nove kolektivne ugovore.

Rekao je to danas novinarima gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić:

– Nakon mjeseci razgovora, pregovora, dogovora, možemo reći da nakon desetak godina i Komunalac i Koprivničke vode imaju nove kolektivne ugovore za naše djelatnice i djelatnike. U nekim smo stvarima konačno postali moderne tvrtke okrenute prema budućnosti i pratimo trendove koje nosi moderna ekonomija. Nakon desetak godina dolazi do porasta određenih materijalnih prava radnika i u Komunalcu i u Koprivničkim vodama. Naglašavam radnika, da ne bi ispalo da si je uprava opet digla plaću.

Koliko je to važno, gradonačelnik je ilustrirao na primjeru Koprivničkih voda:

– Hvala svima koji su sudjelovali u tom procesu i dali si doista puno truda. Naime, ako je nešto stajalo na mjestu 12 godina, kao što je to bilo u Koprivničkim vodama, onda znate da je to proces koji je teško ponovno pokrenuti s mrtve točke i nešto dobro napraviti. Danas možemo reći da Koprivničke vode imaju novi kolektivni ugovor i da radnicima rastu njihova materijalna prava. To su u konačnici i zaslužili.

Pregovori su trajali mjesecima, istakao je gradonačelnik Jakšić, zahvalivši na angažmanu upravama, pravnicima i sindikalistima.

zatvori