Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO Županijska gospodarska komora proslavila četvrt stoljeća, Pucar: Koliko će biti jako gospodarstvo, toliko će lijepo biti živjeti ovdje

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Koprivnica danas je svečano proslavila 25 godina djelovanja. Svečana sjednica povodom obljetnice održana je u Podravkinom restoranu Štagelj na PRC-u gdje su se okupili vodeći podravsko-prigorski gospodarstvenici, članovi i vodstvo Komore.

Predsjednik Županijske gospodarske komore, ujedno i predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar istaknuo je da mu je drago što je upravo on na čelnom mjestu komore koja slavi četvrt stoljeća uspješnog rada, te naglasio važnost gospodarstva i komorskog sustava za cijelo ovo područje:

– Koliko će biti jako županijsko gospodarstvo, toliko će biti lijepo živjeti u ovim krajevima. Mislim da to treba biti glavna misija svih nas koji radimo u gospodarstvu županije; što budemo uspješniji, što budemo imali veći standard, što budemo bliže vrhu svih županijskih komora u Hrvatskoj, to će žitelji ovog kraja više htjeti ovdje ostajati. To nam je izuzetno bitno i drago za budućnost cijelog ovog kraja, a i za osiguravanje radne snage gospodarstvenicima u županiji.

Župan Darko Koren također je naglasio važnost komore, istaknuvši pritom odličnu suradnju sa Županijom kako same komore koju on osobno prati već 18 godina, tako i predsjednika Marina Pucara:

– Komora je jedan integralni dio cjelokupnog sustava gospodarstva i svih pratećih institucija koje djeluju na prostoru ove županije. Nezaobilazna je u organiziranju svih važnijih gospodarskih događaja i otvaranju svih bitnih tema koje su specifičnost ovog prostora, ali i općenito gospodarstva Republike Hrvatske.

Spomenimo još da je saborski zastupnik Damir Felak okupljenima istaknuo kako je pet predsjednika, koliko ih je Komora promijenila u svojih prvih 25 godina, zapravo malen broj i da je to po njegovu mišljenju dobro jer ne donose sve promjene boljitak. Pohvalio je napore na stipendiranju učenika i studenata te pozvao sve županijske gospodarstvenike da se pokušaju pobrinuti za to da mladi ljudi u čije se obrazovanje ulaže ostanu i raditi u Podravini i Prigorju.

Recimo i da je predsjednik Uprave Podravske banke, inače najdugovječniji član Gospodarskog vijeća HGK – ŽK Koprivnica Julio Kuruc otišao u mirovinu. U Gospodarskom vijeću zamijenio ga je član Uprave Podravske banke Daniel Unger.

zatvori