Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Vatrogasna zajednica grada Koprivnice održala je svoju 57. redovnu godišnju skupštinu

Pedeset i sedma redovita godišnja sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice grada Koprivnice održana je u subotu, 13. travnja 2019. u Društvenom domu u Štaglincu.

Vatrogasna zajednica grada Koprivnice okuplja 11 dobrovoljnih vatrogasnih društava koja djeluju na području grada te Javnu vatrogasnu postrojbu grada Koprivnice. Skupština broji 25 članova/delegata.

Predsjednik VZG-a Koprivnice Ivan Golubić otvorio je 57. redovitu godišnju sjednicu skupštine.

Intoniranjem hrvatske i vatrogasne himne te minutom šutnje prisjetili smo se preminulih i poginulih vatrogasaca i branitelja Lijepe naše i svih onih koji nažalost više nisu s nama te im na taj način odali počast.

Predsjednik Ivan Golubić pozdravio je sve nazočne, gradonačelnika grada Koprivnice Mišela Jakšića, glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Slavka Tucakovića, zastupnika u njemačkom Bundestagu Josipa Juratovića, zamjenice gradonačelnika Kseniju Ostriž i Melitu Samoborec, pročelnike gradske uprave Tomislava Golubića i Daria Jembreka, predsjednika Gradskog vijeća Grada Križevaca Marka Katanovića, predsjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Gorana Matoničkina, inspektora za vatrogastvo Stjepana Lončara, ravnateljicu Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adelu Sočev, zapovjednika JVP-a grada Koprivnice Marijana Kicivoja, delegaciju DVD-a Hrvatska Kostajnica u kojoj je bio i njihov gradonačelnik Dalibor Bišćan, izaslanike VZG-a Đurđevac i VZO Koprivnički Ivanec, delegaciju mađarskih vatrogasaca iz Nagyatada, pobratimska izaslanstva GZ Domžale i GZ Lendava, umjetnika Dragutina Ciglara, izvjestitelja VZ KCKŽ županije Krešimira Juratovića, obitelj Kovač – suprugu i djecu pokojnog Staneta Kovača-Kebra, vlasnike tvrtke KL Protektion Ivanu i Zvonimira Legemec te delegate skupštine svih članica VZG-a Koprivnice.

Nakon usvajanja dnevnog reda, skupštinu je dalje vodio predsjednik radnog voditeljstva Željko Cvrtila.

Opširna izvješća o radu VZG-a Koprivnice za 2018. podnijeli su predsjednik Ivan Golubić i zapovjednik Hrvoje Blažeković, kroz koje su pokušali predočiti cjelokupni rad članica udruženih u Zajednicu, a koji je bio više nego impresivan. Kroz izvješće su istaknuli da je 2018. godina bila nastavak višegodišnjeg, izuzetno aktivnog i nadasve kvalitetnog rada svih članica. Tokom 2018. godine radilo se na pomlađivanju i uključivanju većeg broja žena vatrogasaca te vatrogasnog podmlatka i mladeži. Sudjelovali su na velikom broju vatrogasnih natjecanja i polučili sjajne rezultate.

Dobrovoljna vatrogasna društva i JVP grada Koprivnice učlanjeni u Zajednicu broje 84 profesionalna vatrogasca te oko 1100 dobrovoljnih vatrogasaca zajedno s podmlatkom i mladeži. Tokom protekle godine održan je niz vatrogasno-operativnih vježbi s kojima je provjeravana spremnost vatrogasaca u slučaju požara i evakuacija. Koprivnički vatrogasci veliku pažnju polažu na edukaciju i obrazovanje članstva te je protekle godine 157 članova napredovalo ili steklo novo zvanje, a njih 15 uspješno je završilo usavršavanje za specijalnost “Rad s aparatima za zaštitu dišnih organa”. Na području djelovanja Zajednice, tokom protekle godine odrađeno je ukupno 167 intervencija.

Financijsko izvješće za 2018. podnijela je tajnica i blagajnica VZG-a Koprivnice, Ines Štefanić.
Izvješće Nadzornog odbora podnio je Darko Jurković.
Izvješće Verifikacijske komisije podnio je Josip Lončarić.
Sva izvješća usvojena su jednoglasno.

Nakon usvojenih izvješća uslijedila je dodjela posthumnog odlikovanja i priznanja.
Glavni zapovjednik VZ RH Slavko Tucaković dodijelio je posmrtno Odlikovanje HVZ-a za međunarodnu suradnju supruzi Ireni prerano preminulog predsjednika GZ Domžale Staneta Kovača-Kebra. Zahvalnicu koprivničkih vatrogasaca obitelji Kovač predao je zamjenik predsjednika VZG-a Koprivnica Nikola Sočev, dok je umjetničku sliku obitelji Kovač kao spomen na djelo, rad i prijateljstvo koprivničkih i domžalskih vatrogasaca predao Dragutin Ciglar Lao.

Pri kraju sjednice nazočnima su se prigodnim riječima obratili gosti, Dragutin Ciglar – umjetnik i prijatelj vatrogasaca, predsjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, GVZ RH Slavko Tucaković, predsjednica GZ Domžale Marjeta Kristan, zamjenik predsjednika DVD-a Hrvatska Kostajnica Ivan Pavičić. Gosti su čestitali domaćinima na svemu učinjenom i zaželjeli im uspješan nastavak rada i ostvarenje svih zacrtanih planova.

Ispred Grada Koprivnice svima nazočnima obratio se gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Izuzetno sam ponosan na ono što kao Grad i kao gradonačelnik, moje zamjenice i cijeli naš tim imamo mogućnosti raditi za naše vatrogasce i s našim vatrogastvom jer kad se zbroje svi proračuni i sva ulaganja u taj važan sektor to prelazi desetak milijuna kuna i sigurno je da će to u vremenu koje je pred nama ići jednom spiralom i dalje prema gore jer ste to zaslužili. Slušajući sve izvještaje na svim vašim skupštinama moram reći da ste ona žila kucavica svakog mjesnog odbora u kojem djelujete, svakog kvarta u kojem se nalazite, da nam jako puno značite na animiranju mladih ljudi, ne samo da uđu u vatrogastvo nego da budu aktivni u društvenoj zajednici, da doprinose razvoju našega grada i da ostaju u ovome gradu. Uvjeren sam da ćete uvijek kao i do sada odgovoriti svakom izazovu koji je pred vama, ne štedeći sebe, ne štedeći svoje suradnike, ali i čuvajući ljude ovoga grada i ovaj grad – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Završnom riječju predsjednika Ivana Golubića završila je ovogodišnja redovita godišnja sjednica skupštine.

Nakon službenog dijela skupštine upriličeno je druženje i prigodni domjenak za sve nazočne.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović

zatvori