Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Učenici Osnovne škole “Braća Radić” kroz igru učili o ponašanju u prometu

Na prostoru koprivničke Osnovne škole „Braća Radić“ u utorak, 2. travnja, održana je preventivna akcija pod nazivom „Program prometne kulture za najmlađe“.

Akcija je održana u organizaciji Jumicar Hrvatska, a u suradnji s partnerima Policijskom upravom koprivničko-križevačkom, Gradskim društvom Crvenog križa Koprivnica, DVD-om Bakovčica, Gradom Koprivnica i Koprivničko-križevačkom županijom.

Sudionici programa bili su učenici drugih razreda Osnovne škole „Braća Radić“, Područne škole Starigrad i Područne škole Bakovčica, a obuka se sastojala od dva dijela – teoretskog dijela u prostorijama škole i upravljanja malim vozilima za obuku na stazama pod nadzorom instruktora i prometne policije.

Po provedenoj obuci učenici su dobili Potvrde o sudjelovanju u programu koje su im uručili zamjenik župana Ratimir Ljubić, u ime Županije, i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, u ime Grada Koprivnice.

Ovaj program podržavaju Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatski crveni križ i Hrvatska vatrogasna zajednica.

zatvori