Srijeda, 26. lipnja 2024.

FOTO Učenici i profesori iz četiriju europskih zemalja stigli su u Koprivnicu

Naši su ih gimnazijalci ugostili u sklopu Erasmus+ projekta LORESU

U Koprivnicu je danas stiglo dvadeset i četvero učenika i osmero profesora iz Španjolske, Portugala, Poljske i Italije, iz škola koje su partneri koprivničkoj Gimnaziji ‘Fran Galović’ u Erasmus+ projektu LORESU.

Službeno otvorenje održano je u multimedijskoj učionici Gimnazije, a okupljenima se tom prigodom obratila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Koprivnice Ana Mlinarić, prenijevši im pozdrave gradonačelnika Mišela Jakšića:

– Željela bih zahvaliti ravnatelju Gimnazije Vjekoslavu Robotiću, kao i svim profesorima i učenicima, na svemu što ovdje radite, na svim odgojno-obrazovnim procesima te vam zaželjeti mnogo uspjeha u provođenju ovog projekta i da ćete uživati u našem malom gradu s velikim srcem.

Okupljene je pozdravio i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Cilj projekta je istraživanje lokalnih posebnosti vlastite regije u kulturnom, geografskom i povijesnom smislu te razmjena rezultata istraživanja s partnerima projekta.

Učenike i profesore ugostili su koprivnički gimnazijalci u svojim domovima.

Podsjetimo, naši su gimnazijalci u sklopu projekta u siječnju posjetili Kanarsko otočje, a još će putovati i u Portugal, Poljsku i Italiju.

(Grad Koprivnica)

zatvori