Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

FOTO Koprivničke nogometašice osvojile sjajno peto mjesto na turniru u Francuskoj

Nogometašice ŽNK Koprivnice proteklog su vikenda nastupile na 47. međunarodnom turniru u francuskom gradu Mentonu. Tradicionalni turnir inače je pod pokroviteljstvom Princa Alberta II. od Monaka.

Koprivničke nogometašice turnir su otvorile senzacionalnom pobjedom protiv Monaca s 3:0 i otvorile si put prema završnici turnira gdje su poražene. Na kraju su zauzele sjajno peto mjesto u izrazito jakoj konkurenciji. Više od svega veseli da su cure pokazale kako mogu igrati i na međunarodnoj razini.

– Vraćamo se prije svega bez teže ozlijeđenih igračica. Gledajući na jakost turnira (prošlogodišnji pobjednik zauzeo tek treće mjesto) s petim mjestom smo i više nego zadovoljni. Iskoristili smo turnir za sve ono što smo uvježbavali na treninzima. Popravljamo u hodu sve ono što vidimo da stvara problem u igri, nismo odustajali od svoje ideje pod cijenu rezultata jer je to jedini pravi put za dugoročni napredak ekipe. Mogli smo s bunkerom igrati na nule, ali mi igramo svoj nogomet i pičimo svoju priču. Uostalom, takav otvoreni nogomet donio nam je i veliku pobjedu od 3-0 nad AS Monaco. Sve ovo je priprema za prvenstvo. Čestitke ovogodišnjim pobjednicama iz Belgije. Veliko hvala organizatorima na pozivu, curama na strpljivosti i zalaganju, gradu Koprivnici što nas godinama podržava te od srca hvala Podravki jer bez njihove pomoći ne bismo došli do Francuske niti se vratili u nama najdraži grad na svijetu – izjavio je trener ŽNK Koprivnice Mario Gregurina za Facebook stranicu kluba.

Koprivničke nogometašice uskoro čeka i drugo proljetno prvenstvo kolo, a dobar rezultat iz Francuske sigurno im daje za pravo da se nadaju prvom mjestu u domaćem prvenstvu.

zatvori