Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Gitaristica Julia Trintschuk osvojila koprivničku publiku

Jedna od najboljih mladih gitaristica današnjice, Julia Trintschuk, nastupila je uoči Uskrsa u Koprivnici. Njeno gostovanje u Galeriji Mijo Kovačić organizirala je Umjetnička škola Fortunat Pintarić.

Od ravnateljice “Fortunata Pintarića” Ariane Šandl doznajemo da su Koprivnica i Zagreb jedina mjesta u Hrvatskoj u kojima je ova glazbenica održala gitaristički recital. Svojim iznimno ekspresivnim, muzikalnim i senzibilnim muziciranjem osvojila je publiku koje u Koprivnici nije nedostajalo.

Julia Trintschuk (1997.) višestruko je međunarodno nagrađivana gitaristica iz Njemačke. Izvođačku karijeru započela je sa 16 godina izvodeći “Concierto de Aranjuez” za gitaru i orkestar Joaquina Rodrig. Kao solistica nastupa i u komornim sastavima diljem svijeta (Meksiko, Rusija, Poljska, Slovačka, Italija, Španjolska, Švicarska, Austrija, Njemačka i Nizozemska). Osvojila je mnogobrojne nagrade na državnim i međunarodnim gitarističkim i glazbenim natjecanjima i sudjelovala na masterclassovima mnogih svjetskih renomiranih gitarista i pedagoga. Trenutno je studentica diplomskog studija na Robert Schumann Hochschule u Dusseldorfu u klasi prof. Joaquina Clercha.

U prepunoj Galeriji Mijo Kovačić u centru Koprivnice, Julija je pokazala raskoš muziciranja na gitari izvodeći sljedeći program: F. Sor: Grand Solo, op. 14; D. Scarlatti: Toccata K. 141; F. Chopin: Nocturne op. 9 br.2; M. Giuliani: Rossiniana no. 2, op. 120; M. Castelnuovo-Tedesco: Capricho de Goya br. 18; F. Tarrega: Gran Jota.

Kako je bilo, pogledajte na fotografijama koje slijede.

zatvori