Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO: DAN ŠKOLE Gimnazija je svečano proslavila svoju veliku obljetnicu, proglašeni najbolji učenici i profesor

Gimnazija Fran Galović danas slavi svoj 113. rođendan. Povodom te obljetnice škola je danas otvorila svoja vrata i predstavila niz aktivnosti, a središnji događaj bila je svečanost u Domu mladih.

Nakon himne djevojačkog zbora pod dirigentskom palicom profesorice Dragice Bedenik-Boltek, uvodne su riječi uputili ravnatelj Gimnazije Vjekoslav Robotić, gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Predstavljeni su značajniji rezultati učenika na brojnim natjecanjima i aktivnostima u posljednjih godinu dana, recitirale su se pjesme, a i podijeljene su nagrade najboljim učenicima generacije.

>> GIMNAZIJA SLAVI SVOJ DAN Ravnatelj Robotić: Lider smo što se tiče hrvatske obrazovne scene

Nagradu za najboljeg profesora dobio je Zoran Pintarić, a posebnost ove nagrade je ta da su u odabiru laureata sudjelovali sami učenici.

Najbolji učenici ove godine su Lovro Klobučar iz I. d, Marta Kunštić iz II. d, Luka List iz III. d te Bartol Kekez iz IV. a razreda.

Prikazan je i kratkometražni film učenika gimnazije Patrika Ivačića koji slikovito prikazuje problem društvenih mreža, a Dubravka Težak izrecitirala je svoju pjesmu s kojom je osvojila prestižnu nagradu “Goranovo proljeće”.

Svečanost je završila izvedbom pop pjesama djevojačkog zbora koji vodi profesorica Darija Kivač.

zatvori