Utorak, 28. svibnja 2024.

FOTO Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica danas je svečano proslavio svoj 28. rođendan

Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica ove godine slavi 28 godina postojanja.

Tim je povodom danas održana prigodna svečanost, čime je ujedno započeo program obilježavanja 26. obljetnice Koprivničko-križevačke županije.

Ravnateljica Doma Vesna Križan izrazila je zadovoljstvo dosadašnjim radom, naglasivši kako su bolji dani za ustanovu krenuli otkako je osnivač ove institucije postala Županija, te kako je možda jedini problem velika lista čekanja zainteresiranih za smještaj u Domu:

Vesna Križan. Snimio Krešo Puklavec.

– Manje lijepa strana je ta lista čekanja na kojoj se nalazi više od 2600 ljudi. Kroz Dom je prošlo 1649 osoba, nadam se da ćemo nešto u budućem razdoblju i prenamijeniti jer je najteže ljudima koji su teško bolesni, koji imaju potrebu za našom bolničkom skrbi.

Zadovoljstvo radom Doma izrazio je i župan Darko Koren, napomenuvši kako je njegova osobna ocjena možda presubjektivna, te da bi se o stvarnoj kvaliteti usluge Doma trebali očitovati sami korisnici:

Darko Koren. Snimio Krešo Puklavec.

– Najbolju ocjenu rada doma mogu dati sami korisnici kao i njihovi bližnji koji svakodnevno svjedoče radu i uslugama ove institucije koja broji 270 štićenika i 80 zaposlenika. Sigurno je jedna od najorganiziranijih ustanova socijalne skrbi ovakvog tipa u Hrvatskoj. Barem to govore svi koji nas mogu usporediti s drugima.

Kako su zadovoljni radom i uslugama Doma dovoljno govori zadovoljstvo i jedne od štićenica, Jelene Plavšić iz Križevaca, koja je, kako kaže, ovdje našla svoj drugi dom prije sedam godina.

Jelena Plavšić. Snimio Krešo Puklavec.

– Ne može se opisati riječima kojima bih sve mogla pohvaliti, od uređenja našeg prostora izvan Doma, pa sve do savjeta i odgovora na neka pitanja. Uvijek smo bili dobrodošli i nikada nismo bili odbijeni, naprotiv, daju nam ono što nama starijim ljudima zaista treba.

Svečanost su uljepšali umjetničkim programom učenici Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski recitacijama i zborskim pjevanjem, kao i Mješoviti pjevački zbor umirovljenika grada Koprivnice pod vodstvom Ane Pleskalt.

zatvori