Nedjelja, 19. svibnja 2024.

FOTO: DAN ŽUPANIJE Darko Koren: Svima koji žele raditi i stvarati i dalje ćemo pružati partnersku ruku podrške

Svečanom sjednicom Županijske skupštine proslavljena je 26. obljetnica Koprivničko-križevačke županije.

>> Fotogaleriju brojnih uzvanika na svečanoj sjednici pogledajte ovdje

U svečanom ozračju koprivničkog Doma mladih župan Darko Koren podsjetio je na rezultate koje je naša županija postigla na području obrazovanja i zdravstva, u realizaciji projekata sufinanciranih iz EU fondova te prometne infrastrukture. Nastavljamo, kaže s odgovornom politikom gospodarenja otpadom, sanacijom i zatvaranjem postojećih odlagališta te razvoja projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica koji ima bezrezervnu podršku države:

– Suradnja s državnom vlasti je konstruktivna te se nadamo da će ona u narednom razdoblju biti još konstruktivnija i da ćemo realizirati još više projekata uz potporu države. Županije su u četvrt stoljeća dokazale da mogu i znaju upravljati svojim razvojem. Pred nama je novi izazov: funkcionalno spajanje županija i ureda državne uprave, kojem prethodi uspostavljanje novog zakonodavnog okvira. Vjerujem da je to put stvarne funkcionalne i financijske decentralizacije koja je potrebna Hrvatskoj, u kojoj upravo županije imaju ključnu ulogu za brži i još efikasniji sustav.

Snimio Marko Posavec.

Župan Koren je podsjetio na to da se u našu županiju investira više od milijardu kuna preko projekata aglomeracija Koprivnica, Križevci i Đurđevac. Podravsko-prigorsko gospodarstvo, rekao je, spada u vrh hrvatskog gospodarstva, a veliki sustavi, poglavito Podravka, pokretač su organiziranja i suradnje s manjima, osobito u poljoprivredi. Sve ih povezuje Županija koja već godinama iz svog proračuna izdvaja sredstva za subvencioniranje:

– Svima koji žele raditi i stvarati i dalje ćemo pružati partnersku ruku podrške, jer samo zajedničkim naporima možemo doprinijeti pozitivnim gospodarskim pokazateljima.

Snimio Marko Posavec.

Župan Koren je izrazio zadovoljstvo djelovanjem županijskih ustanova i tvrtki, aktivnošću građana, ali i političkom suradnjom:

– U radu Županijske skupštine želim istaknuti političku stabilnost kao preduvjet normalnog funkcioniranja, zbog kojeg donosimo važne odluke koje nam omogućuju realizaciju projekata, od onih najmlađih do najstarijih. Ovom prilikom zahvaljujem članicama i članovima Županijske skupštine, kao i predsjedniku Željku Pintaru, na konstruktivnom djelovanju i suradnji.

>> Svečano uručenje županijskih nagrada i priznanja ovogodišnjim dobitnicima pogledajte ovdje

Dan županije okupljenima, ali i svim žiteljima Podravine i Prigorja čestitali su i načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs te izaslanici predsjednika Sabora, zastupnik Damir Felak i Predsjednice Republike general pukovnik Mladen Markač.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori