Subota, 27. travnja 2024.

ČESTITAMO! Petra Cik državna je prvakinja u solo pjevanju

Imamo državnu prvakinju u solo pjevanju! – ponosno je objavila ravnateljica koprivničke Umjetničke škole Fortunat Pintarić Ariana Šandl na svom Facebook profilu.

Petra Cik je uz pomoć profesorice Martine Đurđević za državno natjecanje pripremila tri skladbe – A. Cesti: Intorno all’idol mio; W. A. Mozart: Das Veilchen i U lovu je Mjesec na Sunce hrvatske skladateljice Dore Pejačević. Nastupila je u drugoj kategoriji i za svoj je nastup osvojila 98,28 od mogućih 100 bodova. Vrijedno je spomenuti i da je Petrino pjevanje na klaviru pratila korepetitorica prof. Laura Malovac.

Državno natjecanje održano je u Glazbenoj akademiji u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga.

Petra Cik, Izvor: Facebook

Petra je učenica prvog razreda solo pjevanja koprivničke Srednje glazbene škole kod profesorice Martine Đurđević, uz koju pohađa i Gimnaziju u Đurđevcu. Riječ je o iznimno nadarenoj mladoj Virovki koja se solo pjevanjem počela baviti prije manje od tri godine. Prije upisa u srednju školu, završila je dva razreda pripremne glazbene škole tijekom kojih je otkrivala ovaj glazbeni svijet i počela ozbiljno raditi na svojim glasovnim mogućnostima.

U školi Fortunat Pintarić nadaju se da će Petra, s obzirom na talent, za svoju profesiju izabrati upravo solo pjevanje. Kolike potencijale ima, govori i činjenica da su na nju već “bacili oko” uvaženi hrvatski glazbeni pedagozi koji prate njene nastupe i uspjehe na natjecanjima. I lani je, podsjećamo, osvajala prve nagrade na natjecanjima.

Petra Cik i prof Martina Đurđević; Izvor: Facebook

Za nekoga tko se tako kratko vrijeme bavi solo pjevanjem, Petra Cik postiže izvanredne uspjehe, ističe ravnateljica škole Ariana Šandl te poručuje: Ponosni do neba!

I Drava.info se pridružuje čestitkama te Petri želi mnogo uspjeha u daljnjem radu.

Petra Cik, prof. Laura Malovac i prof Martina Đurđević; Izvor: Facebook
zatvori