Petak, 26. travnja 2024.

VELIKO PRIZNANJE Koprivnička Knjižnica jedna je od tri u svijetu koja je dobila nagradu za inovativnost

Među već brojnim međunarodnim nagradama i priznanjima koje je primila koprivnička Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’, nalazi se i jedno novo. Naime, za svoj program ‘Mala škola pametnih telefona za osobe starije od 50 godina’ koprivnička je knjižnica dobila nagradu za inovativnost.

Dodijeljena joj je od strane organizacije EIFL (Elektroničke informacije za knjižnice) za socijalno uključivanje osjetljivih skupina građana i poboljšanje kvalitete života u lokalnim zajednicama i to uz pomoć informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Koliko je ova nagrada prestižna govori podatak da su ju u 2019. godini dobile samo tri narodne knjižnice u svijetu – koprivnička te jedna bugarska i jedna kenijska. Nagradu čine priznanje, trofej i novčani iznos od 1500 američkih dolara, što je gotovo 10 tisuća kuna.

Dodajmo da je organizacija EIFL već nagradila koprivničku knjižnicu i to 2013. godine za program podrške romskoj djeci, također za korištenje ICT-a te građenja povjerenja između romske i neromske djece.

zatvori