Petak, 26. travnja 2024.

Do ljeta će na Cerinama naučiti plivati više od 300 djece, plan je u projekt uključiti i predškolce

Učenici trećih razreda koprivničkih osnovnih škola ponovno ove godine na Gradskim bazenima Cerine polaze Školu plivanja. Riječ je o projektu koji još od 2008. godine provodi Zajednica športskih udruga grada Koprivnice, a financira Grad Koprivnica.

Kroz obuku neplivača tako će ove godine proći ukupno 303 djece iz koprivničkih osnovnih škola “Antun Nemčić Gostovinski”, “Braća Radić”, “Đuro Ester” te polaznici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Podravsko sunce”.

Jedan je to od načina na koji Grad Koprivnica skrbi o mladima, rekla nam je pročelnica za društvene djelatnosti Ana Mlinarić:

Ana Mlinarić. Snimio Marko Posavec.

– To je već jedan standard koji Grad Koprivnica njeguje te nam je želja s time i nastaviti. Kao Grad prepoznali smo da plivanje može koristiti i u rekreaciji, rehabilitaciji, preventivi i razvoju i zbog toga plivanje smatramo jednom od najvažnijih tjelesnih aktivnosti. Ono utječe na sve organe i na sve čovjekove funkcije.

Obuka je započela u ponedjeljak, 4. ožujka, i trajat će sve do polovice lipnja. S djecom će raditi profesori kineziologije i viši sportski treneri s položenim predmetom plivanja, uz prisutnost spasioca. Po završetku obuke svaki će učenik dobiti diplomu za završenu školu plivanja.

Iako ovaj sjajan program trenutno imaju prilike polaziti samo učenici trećih razreda, pročelnica Mlinarić najavila je da obuku neplivača u budućnosti planiraju organizirati za mlađe, ali i starije učenike:

– Kroz Zajednicu športskih udruga i Malu sportsku školu promišljamo o provođenju daljnjih aktivnosti Škole plivanja u koju neće biti uključeni samo učenici trećih razreda. Nastojali bi uključiti i vrtićarce odnosno predškolce, djecu koja tek kreću u prvi razred, ali želimo nastaviti s obukom plivanja i nakon trećih razreda.

Spomenimo na kraju kako projekt u cijelosti financira Grad Koprivnica s nešto više od 54 tisuće kuna.

zatvori