Utorak, 7. svibnja 2024.

RADNI SASTANAK Pomoćnik ministrice Vlado Prskalo: Cilj nam je promijeniti paradigmu strukovnog obrazovanja

Pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo posjetio je danas Koprivničko-križevačku županiju.

Tema njegovog posjeta bilo je povezivanje i suradnja strukovnih škola s potrebama hrvatskog gospodarstva. Na radnom sastanku u sjedištu Županije s pomoćnikom ministra sastali su se ravnatelji obrtničkih škola kao i predstavnici Obrtničke i Gospodarske komore, gdje se govorilo o unaprjeđenju postojećeg obrazovnog sustava, povećavanju upisnih kvota za deficitarna zanimanja, kao i o uvođenju novih smjerova. Na sastanku je bio i ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić.

S optimizmom i jasnim ciljevima pomoćnik ministrice najavio je sljedeće poteze:

– Tu ima dosta posla, krenuli smo otprilike s pet projekata da bismo promijenili paradigmnu strukovnog obrazovanja, da učenici nakon završene škole znaju odmah što će biti s njima, da se mogu zaposliti, da su konkurentni na tržištu rada, s takvim znanjima kakve Hrvatska treba.

Snimio Krešo Puklavec

Nakon sastanka organiziran je obilazak dviju županijskih tvrtki, koprivničkog Hangara 18 i križevačkog Radnika, iz kojih su izrazili želju za doprinosom u sustavu obrazovanja uvođenjem praktikuma, inovacija prilagođenima tržištu rada i drugim vrstama suradnje.

Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
zatvori