Četvrtak, 16. svibnja 2024.

Plesači ŠPK Koprivnice sjajni na Trofeju grada Bjelovara

Protekle subote u bjelovarskoj Sportskoj dvorani novoga srednjoškolskog centra održano je plesno natjecanje u standardnim i latinsko-američkim plesovima za ‘Trofej grada Bjelovara’ u organizaciji Hrvatskog sportskog plesnog saveza i domaćina ŠPK H-8. Natjecalo se preko 200 natjecatelja iz 16 klubova iz Republike Hrvatske, Mađarske i Slovenije.

Pobjednik Trofeja u najvišoj i najstarijom plesnoj kategoriji je plesni par Viktor Sabo i Vanja Vujić iz ŠPK “Optimus” Zagreb koji su i aktualni višestruki prvaci Hrvatske i deseti na rang listi svjetske plesne organizacije. U kategoriji mladeži B, trofej u standardnim plesovima osvojili su David Ljevar i Marta Marki iz SPK Petrinia.

Među natjecateljima bili su i članovi ŠPK Koprivnice koji su ostvarili jako dobre rezultate.

Franka Žufika u standardnim plesovima osvojila je osvojila je drugo mjesto i srebrenu medalju, a u latinsko-američkim plesovima zauzela je treće mjesto i brončanu medalju. Paula Škrobar osvojila je četvrto mjesto u standardnim plesovima, dok je u latinsko-američkim plesovima zauzela peto mjesto. Kristina Cvitić osvojila je sjajno prvo mjesto u standardnim plesovima, dok je u latinsko–američkim plesovima osvojila brončanu medalju. Mateja Kolarić na ovom se natjecanju pokazala kao najbolja plesačica, a u obje kategorije osvojila je prvo mjesto.

U sklopu ‘Trofeja grada Bjelovara’ održan je prvi Festival plesa za Trofej Bjelovarsko–bilogorske županije na kojem je nastupilo više od 100 djece iz istoimene i
Koprivničko-križevačke županije, a među njima i bjelovarske mažoretkinje.

zatvori