Četvrtak, 18. travnja 2024.

OGENJ: Novi spot ‘Domaj’ posvećen je našem rodnom gradu – Koprivnici

Koprivnički bend Ogenj, čiji sve veći uspjeh bilježe i dvije ovogodišnje nominacije za Porin, nedavno je predstavio novi spot za pjesmu ‘Domaj’.

Spot je to koji vrvi insertima iz Koprivnice gdje je sniman. Tako se u spotu jasno mogu razaznati Zrinski trg, Bašća, tržnica, paviljon u središtu parka i druga prepoznatljiva mjesta.

– ‘Domaj’ je već u nastajanju mirisala na stvar koja bu nas sve malo razbacala i emotivno razbudila. Sam teskt govori o odlasku iz doma i snalaženja vani, u Europi, Kanadi na nekim bezveznim poslovima, da bi se na kraju sva ideja o fantastičnom inozemstvu i mnoštvu eura/dolara rasplinula u času. Ostaviš doma sve, misliš i sanjaš o boljoj budućnosti, a do nje na kraju ne dođe – rekli su o samoj pjesmi iz benda.

O koncepciji snimanja spota također se nije puno razmišljalo.

– Režiranje spota kao i generiranje same ideje išlo je prirodno. Imali smo ideju spojiti naše melodije i stil s urbanom kulturom i našom dragom Koprivnicom. Kroz kadrove spota prošli smo kroz park, paviljon, Bašću, bazene, dok smo kadrove benda snimali u kultnom Domu mladih gdje su se nekad održavali pravi rock i punk koncerti – zaključili su iz benda.

Parkour session je izvodio Koprivničanac Aleksandar Rapaić dok je video sekciju radio Marko Čordaš iz Studija Jeka.

zatvori