Ilustracija / snimio Marko Posavec (arhiva).
Udruga za održivi razvoj (UZOR) Hrvatske nastavlja s aktivnostima kojima promiče održivost planeta Zemlje.

Sljedeće događanje na rasporedu je u ponedjeljak, 11. ožujka u Kinu Velebit i Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica.

U Kinu Velebit s početkom u 16 sati bit će prikazana dva dokumentarna filma na temu održivosti: “Potraga za rješenjem – praktične opcije”“Posljedice na sjevernoj polutci”.

Nastavak događanja je u 17 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” gdje će se održati otvoreni dijalog na teme obuhvaćene dokumentarnim filmovima, u sklopu programa “Zelena knjižnica”.

Cilj događanja je informirati javnost i potaknuti na razmišljanje o važnosti održivog investiranja i upravljanja za održivost planeta Zemlje, kroz ponajbolje primjere iz svijeta.

Prikazivanje dokumentarnih filmova dogovoreno je izravno s autorom Sasjom Beslikom, glavnim direktorom održivih financija švedske Nordea Bank AB. Sasja Beslik je renomirani svjetski stručnjak iz područja održivih investicija i upravljanja. Proglašen je najboljim švedskim bankarom i savjetnik je Svjetskog ekonomskog foruma. Svojim radom i djelovanjem teži razvoju ekonomije na odgovoran način, zaštiti prirode i suživotu ljudi s prirodom.

“Ključno je pitanje danas: Želimo li spasiti našu planetu?”, poručuju iz UZOR-a.