Subota, 27. travnja 2024.

OBITELJSKA SPORTSKA PRIČA (11) Talentiranom Franu najveći nogometni uzor je otac Darko

Nadareni mladi nogometaš Slaven Belupa Fran Kožarić na izvrsnom je putu da postane sljedeća velika nada koprivničkog nogometnog kluba. Nogomet mu je najveća strast, a uz megapopularnog brazilskog nogometaša Neymara, najveći životni i sportski uzor mu je otac Darko.

Darko Kožarić svoje prve nogometne korake započeo je u nekadašnjem hrvatskom prvoligašu HNK Šibeniku, gdje je sedam godina igrao na poziciji veznog igrača. Darko je na Šubićevcu nogometno i prijateljski odrastao s Goranom Tomićem, današnjim trenerom zagrebačke Lokomotive.

Nakon Šibenika odlazi u juniore Varteksa s kojima je osvojio treće mjesto na prestižnom turniru ‘Kvarnerska rivijera’. Nakon uspješne epizode u Varaždinu, Darko odlazi u redove Pitomače s kojom je osvojio naslov pobjednika Treće hrvatske nogometne ligu Sjever.

Karijeru nastavlja u Graničaru iz Legrada gdje je igrao i za veterane, a danas nastupa u redovima veterana Miklinovca. Osim velikih terena, Darko je poznat i u malonogometnim krugovima pošto godinama igra na popularnoj KC Ligi. Prvo je nosio dres Mavika, a već nekoliko sezona nastupa za ekipu Bimbo.

Ustupio Fran Kožarić
Ustupio Fran Kožarić
Ustupio Fran Kožarić
Ustupio Fran Kožarić
Ustupio Fran Kožarić

Veliku ljubav prema nogometu Darko je prenio na sina Frana koji od malih nogu igra u Školi nogometa Slaven Belupa.

– Prve nogometne korake napravio sam sa sedam godina u Slaven Belupu. Od malena sam bio zaljubljen u nogomet i jako me zanimao, a veliki utjecaj je imala moja obitelj u kojoj svi vole nogomet, najviše tata. Mama me svaki dan vozila na treninge u Koprivnicu i tako punih devet godina dok nisam krenuo u Gimnaziju.

Bilo je naporno trenirati svaki dan, ali volio sam to i nogomet mi je počeo biti sastavni dio života. U osmom razredu kada sam došao do kadeta, krenuli smo igrati Prvu ligu i počeo sam ozbiljnije shvaćati nogomet.

Najveći uspjeh mi je ulazak u finale Hrvatskog nogometnog kupa, a trenutno igram u juniorima Slavena. Nadam se da ću jednog dana profesionalno zaigrati i vratiti svojim roditeljima sve što su uložili u mene – rekao je Fran Kožarić, talentirani nogometaš Slaven Belupa.

Ustupio Fran Kožarić
Ustupio Fran Kožarić
Ustupio Fran Kožarić
Ustupio Fran Kožarić

Ambiciozni Fran kao i svaki mladi nogometaš svojeg uzora vidi u današnjim nogometnim megazvijezdama, ali najveći nogometni uzor ipak mu je otac.

– San mi je da jednog dana zaigram na Camp Nouu u dresu Barcelone. Igram lijevo ili desno krilo, a u zadnje vrijeme sam počeo igrati desnog bočnog. Idol mi je Neymar kojeg obožavam zbog nevjerojatne tehnike i driblinga, jer i sam jako volim driblati. Ipak najveći uzor mi je tata. Trenutno imam jednu ponudu iz Francuske i ponudu menadžera koji želi preuzeti brigu o mojoj karijeri – zaključio je Fran.

Gdje god Fran nastavio karijeru, otac će mu zauvijek ostati nogometni i osobni uzor.

zatvori