Petak, 26. travnja 2024.

Nastavljen niz požara na našem području, jučer gorjela staja

Još su se tri požara jučer dogodila na području Koprivničko-križevačke županije, javlja Policijska uprava.

Podsjetimo, u posljednjih nekoliko dana zabilježen je povećan broj požara. Građani, naime, koriste dolazak lijepog vremena kako bi spalili korov, suho raslinje, granje i slično, no nemaju na umu da svako nekontrolirano loženje vatre na otvorenom prostoru može prouzrokovati požar.

Tako je jučer oko 11 sati u vinogradarskom predjelu u Suhoj Kataleni uslijed spaljivanja korova i vinove loze došlo do zapaljenja trave, niskog raslinja i drvenih okvira prozora napuštenog vikend objekta. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a požar su ugasili vatrogasci JVP-a Đurđevac i DVD-a Sirova Katalena.

Na zapuštenoj njivi u Marofskoj ulici u Herešinu oko 12 sati došlo do zapaljenja suhe trave i raslinja. Nije bilo ozlijeđenih osoba niti je nastala materijalna šteta, a požar su ugasili vatrogasci JVP-a Koprivnica.

Neugašeni pepeo na zgarištu voćnjaka proširio se jučer oko 11:45 sati na sijeno i slamu, a potom na krovište staje, sjenik šupu za drva i svinjac u Ulici Jadran u Gotalovu. U požaru su izgorjele bale slame i sijena, prikolica i drugi predmeti te su u svinjcu uginule tri svinje.

Požar su ugasili vatrogasci JVP-a Koprivnica i lokalnih DVD-a, a materijalna šteta se cijeni na oko 104.000 kuna. Ozlijeđenih soba nije bilo.

zatvori