Subota, 18. svibnja 2024.

GASE SE SVJETLA Koprivnica obilježava Sat za Zemlju prigodnim programom i astronomskim promatranjima

Koprivnica će se i ove godine uključiti u obilježavanje Sata za Zemlju, globalne inicijative koja poziva da se na jedan sat ugase svjetla kako bi se upozorilo na važnost očuvanja okoliša. Uz štednju energije i svjetlosno onečišćenje, poseban naglasak ovogodišnjeg događaja bit će na prekomjernom korištenju plastike.

Sat za Zemlju u Koprivnici organizira udruga CISV Croatia (Children’s International Summer Villages) uz podršku Grada Koprivnice i Astronomskog društva Koprivnica, a održat će se ove subote, 30. ožujka od 20:30 do 21:30 na igralištu iza Dvorane Branimir, kod Osnovne škole A. N. Gostovinski. Javna rasvjeta u tom će vremenu biti ugašena u Ulici Đure Estera te na samom igralištu.

>> Kako to izgleda kada se u Koprivnici pokvari javna rasvjeta i nebo iznad grada bude osuto zvijezdama

Ovogodišnji Sat za Zemlju održat će se pod motom “Skini se s plastike, navuci se na prirodu”. Okupljeni će uz druženje i glazbu moći uživati u akrobacijama s vatrenim štapom te promatrati zanimljivosti ranoproljetnog noćnog neba teleskopom Astronomskog društva Koprivnica, a uz dobrovoljni prilog moći ćete dobiti i platnene eko-vrećice.

zatvori