Četvrtak, 25. travnja 2024.

Mladi plivači Cerina postigli dobre rezultate na Plivačkom mitingu Žabac

Plivački klub Cerine sudjelovao je protekle subote, 9. ožujka, na Plivačkom susretu Žabac na zagrebačkom zatvorenom bazenu Sportskog parka Mladost.

Plivački klub Cerine predstavljalo je petero plivača i jedna plivačica: Patrik Dolenčić, Damjan Domanovac, Ivan Sinjeri i Karlo Đurđ u uzrasnoj kategoriji kadeta te Dora Ferčec i Pavel Pahek Remenar u kategoriji mlađih kadeta.

Svi su navedeni plivači isplivali svoja najbolja vremena po prvi puta ove sezone u disciplini 50 metara, na koliko se inače pliva ljetno Državno prvenstvo Hrvatske.

Posebno treba istaknuti mladu plivačicu Doru Ferčec koja je zauzela dva sedma mjesta i to u disciplini 400 metara slobodno, u kojoj je nastupila po prvi puta, te disciplini 200 metara mješovito, što je od posebnog značaja za tu dob. Dora je 400 metara slobodno isplivala s rezultatom 05:54.70., dok je 200 metara mješovito isplivala s rezultatom 03:06.31.

Vrijedno je spomenuti kako je Damjan Domanovac očekivano izborio nastup na ljetnom Državnom prvenstvu u disciplini 200 metara prsno isplivavši normu s rezultatom 02:57.51.

Iz plivačkog kluba Cerine ocjenjuju kako se radi o vrlo dobrim rezultatima s obzirom na jaku konkurenciju.

zatvori