Srijeda, 15. svibnja 2024.

Hrvači Podravke briljirali na Prvenstvu Hrvatske, braća Benko osvojila zlato i srebro

Prvenstvo Hrvatske za uzraste starijih dječaka u hrvanju grčko-rimskim načinom održano je protekle subote u Zagrebu, dvorani Peščenica.

Trener Miroslav Mihalec vodio je ekipu Podravke od šest hrvača u konkurenciji od 107 natjecatelja iz dvadeset i tri kluba.

Mladi hrvač Josip Benko ovaj je nastup zabilježio još jednim i trenutno najvrijednijim rezultatom, prvim mjestom na Prvenstvu Hrvatske.

Josip je nastupio u kategoriji do 68 kilograma u kojoj je do novog naslova prvaka Hrvatske došao kroz četiri uvjerljive pobjede. Pobjede je upisao u srazovima protiv Petra Petričića iz Zagrebačkog kluba Trešnjevka, Ivana Kneževića iz Slatine, Davida Grubišića iz Šibenika, dok je u finalu bio bolji od Josipa Šumskog iz Zadra.

Ivan Benko, Josipov mlađi brat osvojio je srebrnu medalju zabilježivši po jednu pobjedu i jedan poraz.

Jednu pobjedu upisao je protiv Florijana Varovića iz Ludbrega, dok je drugu borbu izgubio od godinu dana starijeg i iskusnijeg hrvača iz Petrinje Filipa Mikulića.

Patrik Raknić i Borna Ljubić nastupili su u kategoriji do 48 kilograma.

Raknić je na početku natjecanja krenuo s dvije glatke pobjede i to nad Dominikom Horvatom iz Hrvatskog dragovoljca i Markom Klarićem iz Šibenika. U polufinalu je izgubio od Renata Osmanovića iz Sesvetskog Kraljevca, da bi u borbi za treće mjesto izgubio i od Antonija Lukača iz Zagreba. Omjer dviju pobjeda i dvaju poraza osigurao mu je tek peto mjesto u kategoriji.

U istoj težinskoj kategoriji Borna Ljubić s jednom pobjedom i dva poraza natjecanje je završio na sedmom mjestu. Ivan Adžaga u kategoriji do 57 kilograma bio je osmi.

U kvalifikacijskom djelu natjecanja pobjedio je Nikolu Maljkovića iz Metalca da bi u sljedećem kolu izgubio od Antonija Rupčića iz Gospića. Kako Rupčić se nije domogao finala, za Ivana natjecanje je bilo gotovo.

U težinskoj kategoriji do 75 kilograma Karlo Mijatović ostao je bez plasmana. Prvu borbu izgubio je od Mihaela Škrlina iz Bistre, a kako on u kasnijem djelu natjecanja nije ušao u finale, nije bio u mogućnosti boriti se za medalju kroz repasaž.

zatvori