Četvrtak, 16. svibnja 2024.

FOTO Uspješni mladi matematičari nakon natjecanja na Cipru na prijemu kod župana

Mladi matematičari koji su nastupili na međunarodnom natjecanju euroMATH & euroSCIENCE na Cipru danas su imali prijem kod župana Darka Korena.

Ispred učenika, ali i njihovih mentora kao i ravnatelja škola župan je izrazio zadovoljstvo uspjehom naših učenika:

Snimio Krešo Puklavec

– Iskreno od srca vam čestitam na vašem uspjehu i postignućima, činim to i u ime svojih suradnika. Učenici su ti koji su zaslužni za ove rezultate, ali ništa manje niste zaslužni i vi koji ih usmjeravate na životnom putu u svakom smislu u ovim disciplinama u kojima su ostvarili ove rezultate – istaknuo je župan Darko Koren.

U ime mentora županu je zahvalila predsjednica Udruge mladih koprivničkih matematičara i voditeljica koprivničkog Centra izvrsnosti Mara Grašić:

Mara Grašić, snimio Krešo Puklavec

– Moram potvrditi ovo što ste rekli, da su to zaista izvanredni rezultati. Bilo je preko 500 sudionika iz 24 zemlje, 180 prezentacija, u dvije kategorije osovjili smo dva prva mjesta i u još jednoj kategoriji treće mjesto. Ovim smo uspjehom osvjetlali obraz i gradu i županiji. Trudili smo se da sve te prezentacije imaju veze s primjenom matematike u svakodnevnom životu i da taj svakodnevni život bude naš grad i naša županija.

Ravnatelj Osnovne škole “Braća Radić” Krešo Grgac također je zahvalio na čestitkama, osvrnuvši se na sve bolju prolaznost učenika na međunarodnim natjecanjima:

Krešo Grgac, snimio Krešo Puklavec

– Svake godine sve veći broj učenika odlazi na međunarodna natjecanja, ove je godine najveći broj učenika nastupilo i postignuti su najbolji rezultati.

Poseban uspjeh na ovom natjecanju na Cipru zabilježili su učenici OŠ “Braća Radić” Ivan Sinjeri i Lovro Priselac, osvojivši prvo mjesto u kategoriji prezentacija. Ivan Sinjeri prenio je svoje dojmove:

Ivan Sinjeri, snimio Krešo Puklavec

– Zahvalio bih svim mentorima i Centru izvrsnosti bez kojih ne bismo ni mogli otići na Cipar. Lovro i ja smo prezentirali temu “Matematika u ljudskom tijelu”, potrudili smo se da nam prezentacija bude što bolja. Prezentirali smo 13 minuta, gledala su nas dva suca. Imali smo i vremena razgledati Cipar, čak smo se i okupali na bazenima.

Učenica Osnovne škole Gola Marija Švegović na Cipru je održala prezentaciju vezanu uz nastanak svog mjesta, o kojoj nam je i sama više rekla:

Marija Švegović, snimio Krešo Puklavec

– Moja je tema matematika u Goli, ja sam prezentirala kako je Gola nastala. Ljudi ne znaju da je Gola nastala uz dva pravca, onda kako se prije računalo jedno jutro zemlje, koliko je koraka bilo potrebno za mjerenje…

Ovim uspjehom se naglašava važnost educiranja mladih koji na međunarodnim natjecanjima stječu jedno životno iskustvo i našem društvu daju optimizam za bolje društvo, zaključio je župan Darko Koren.

zatvori