Četvrtak, 9. svibnja 2024.

FOTO: PRVA HNL Slaven Belupo s igračem manje osvojio vrijedan bod na gostovanju kod Osijeka

Nogometaši Slaven Belupa danas su na Gradskom vrtu odigrali susret 23. kola Hrvatski Telekom Prve lige protiv domaćina Osijeka. Iako je Slaven Belupo imao igrača manje od 26. minute, Mateus Lima osigurao je Slavenašima vrijedan bod.

Domaćin je poveo već u petoj minuti susreta preko Marića koji je neometan pogodio nakon ubačaja iz kornera kojeg je izveo Pilj. Mariću je ovo bio 11. ovosezonski ligaški pogodak. Samo nekoliko minuta nakon gola, Osječani su imali dobru šansu za povećanje vodstva. Marić je sjajno spustio loptu za Špoljarića čiji je udarac blokirao Goda.

Farmaceuti su prvu priliku imali u 24. minuti kada je Menalo ubacio na Jelića koji nije dobro zahvatio loptu. U 27. minuti susreta zbog drugog žutog kartona isključen je Bruno Goda i Slaven Belupo će do kraja susreta igrati s igračem manje. U 34. minuti utakmice Marić je pucao s nekoliko metara udaljenosti od gola, ali vratar Filipović paradom je zaustavio taj pokušaj. Do kraja prvog poluvremena Osijek je imao nekoliko šansi da poveća vodstvo, a izdvojimo sjajne ‘škarice’ Špoljarića koje je zaustavio Filipović.

Na predah se otišlo s rezultatom 1:0 za domaćina.

U drugom poluvremenu Osječani su iz napada u napad tražili drugi pogodak, a najopasniji po vrata Slaven Belupa bio je raspoloženi Špoljarić. Međutim, vratar Slaven Belupa Filipović za sada drži svoju momčad u igri. U 60. minuti utakmice Abazaj je nakon sjajnog solo prodora pogodio vratnicu gostiju, bilo je dosta sreće za Slaven Belupo koji se u potpunosti zatvorio u vlastiti šesnaesterac.

Nakon uspavanke koja je trajala u drugom poluvremenu, Slaven Belupo je izjednačio u 86. minuti utakmice. Karamarko je ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, a u gostujućem šesnaestercu najbolje se snašao Mateus Lima koji je glavom pogodio za 1:1. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i Farmaceuti su s igračem manje osvojili vrijedan bod na teškom gostovanju.

HRVATSKI TELEKOM PRVA LIGA – 23. KOLO
Nedjelja, 3. ožujka
NK Osijek – NK Slaven Belupo 1:1  (1:0)

Sastav Slaven Belupa: Filipović, Nowak, Vidović, Goda, Čanađija, Jelić (od 37. minute Jelić), Bačelić Grgić (od 65. minute Lima), Menalo (od 74. minute Dolček), Šarlija, Karamarko, Bogojević.
Na klupi: Šugić, Međimorec, Plantak, Delić, Jajalo, Dolček, Lima
Trener: Ivica Sertić

Sastav Osijeka: Malenica, Janža, Gutieri, Špoljarić (od 82. minute Dugandžić), Škorić, Pušić (od 54. minute Lončar), Grgić, Marić, Pilj, Abazaj, Ćavar (od 45. minute Kamenar)
Na klupi: Ivušić, Lončar, Boban, Kamenar, Ejupi, Dugandžić, Šutalo
Trener: Zoran Zekić

Foto: NK Slaven Belupo.
Foto: NK Slaven Belupo.
Foto: NK Slaven Belupo.
Foto: NK Slaven Belupo.
Foto: NK Slaven Belupo.
Foto: NK Slaven Belupo.
Foto: NK Slaven Belupo.
zatvori