Petak, 26. travnja 2024.

FOTO: PRVA HNL Slaven Belupo izgubio od Hajduka u nevjerojatnoj nogometnoj drami

Nogometaši Slaven Belupa danas su na Gradskom stadionu ‘Ivan Kušek Apaš’ odigrali susret 24. kola Hrvatski Telekom Prve lige protiv splitskog Hajduka te su, nakon vodstva početkom drugog poluvremena, poraženi u posljednjim minutama utakmice.

Nakon početnog odmjeravanja snaga, gledatelji su prvu priliku mogli vidjeti u 16. minuti utakmice kada je Delić ubacio u protivnički šesnaesterac, ali Jelić nije dobro zahvatio loptu iz voleja. Samo nekoliko minuta kasnije, Puclin je sjajno potegnuo s vrha šesnaesterca, ali gostujući vratar Posavec je siguran. Ubrzo nakon pokušaja Puclina uzvratili su i Splićani. Bradarić je ubacio prizemnu loptu u šesnaesterac Slavena gdje se Jairo ‘spetljao’ i njegov pokušaj otišao je pored vrata. U 28. minuti utakmice s nekih dvadesetak metara potegnuo je Jradi, ali njegov udarac zaustavio je vratar Filipović.

Do kraja poluvremena nije bilo ozbiljnijih šansi i na predah se otišlo s 0:0. Farmaceuti igraju jako zrelo i borbeno, a poglavito Jajalo i Bogojević koji svojim trkom donose dozu agresivnosti.

U 57. minuti utakmice, Juranović je neoprezno s leđa srušio Delića, a sudac Jović pokazao je na bijelu točku. Da stvar bude gora po Hajduk, Jović je iz igre isključio Juranovića. Precizan s bijele točke bio je Jelić i Slaven Belupo je poveo s 1:0. U 69. minuti utakmice drugi žuti karton zaradio je danas sjajni Matko Zirdum.

Istekom 70. minute, Torcida je zapalila nekoliko baklji i dim je preplavio donju polovicu terena. Samo nekoliko minuta nakon paljenja bengalki, Torcida je počela ubacivati i predmete s tribina prema linijskom sucu.

Nažalost, Hajduk je izjednačio u 89. minuti utakmice, a pogodak je postigao Stanko Jurić. Duboko u sudačkoj nadoknadi Tudor je glavom pogodio za vodstvo Hajduka. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i Slavenaši su na nevjerojatan način izgubili utakmicu.

HRVATSKI TELEKOM PRVA LIGA – 24. kolo
Subota, 9. ožujka, 15:00
Slaven Belupo – Hajduk 1:2 (0:0)

Sastav Slaven Belupa: Filipović, Zirdum, Međimorec, Nowak, Vidović, Jelić (od 70. minute Maetus Lima), Delić, Jajalo, Menalo (od 80. minute Karamarko), Puclin (od 90. minute Plantak), Bogojević
Na klupi: Kurtanjek, Bongongui, Plantak, Dolček, Mateus Lima, Mladen, Karamarko
Trener: Ivica Sertić

Sastav Hajduka: Posavec, Nejašmić, Gyurcso (od 60. minute Tudor), Caktaš, Svatok (od 85. minute Delić), Palaversa (od 69. minute Jurić), Juranović, Jairo, Bradarić, Ismajli, Bassel
Na klupi: Duka, Borja Lopez, Delić, Jurić, Sahiti, Tudor, Tahiraj
Trener: Siniša Orešćanin

zatvori