Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Društvo žena Đelekovec na Dan žena izabralo je novu predsjednicu, a dosadašnjoj zahvalilo lijepim poklonom

Izborna skupština Društva žena Đelekovec održana je u petak, 8. ožujka u Društvenom domu ‘Pajo Kanižaj’ u Đelekovcu.

Skupštini su se odazvale 74 članice Društva. Nazočne su bile i načelnica Općine Đelekovec Štefica Sirutka te njena zamjenica Marina Mihalec, kao i predstavnici udruga i društava s područja općine.

Dugogodišnja predsjednica Društva Ana Levak nije se ponovno kandidirala na mjesto predsjednice. Umjesto toga jednoglasno je izabrana za dopredsjednicu, a novom predsjednicom postala je Adela HorvatSnježana Dolenec ponovno je izabrana za tajnicu, Nada Vuljak za blagajnicu i Mihaela Samošćanec za računovotkinju. Skupština je potvrdila novi mandat članicama Upravnog i Nadzornog odbora.

Skupština je prihvatila izvješće o analizi rada Udruge u protekloj godini kao i blagajnički izvještaj, te izvješće Nadzornog odbora. Predložen je i prihvaćen plan rada Udruge u 2019. godini iz kojeg su vidljive osnovne smjernice u realizaciji planova i programa ove vrijedne udruge, pa će se tako uz pomoć i sufinanciranje Koprivničko-križevačke županije i Općine Đelekovec:

  • organizirati druženje žena Koprivničko-križevačke županije “Crveni makovi”,
  • nastaviti višegodišnji programi “Rekonstrukcija đelekovečke narodne nošnje” i “Sport za sve žene Đelekovca”,
  • sudjelovati na humanitarnim priredbama diljem naše županije,
  • organizirati kulturne i turističke aktivnosti za članice,
  • nastaviti suradnja s drugim institucijama civilnog društva u općini Đelekovec i šire,
  • obnoviti kuhinja u Društvenom domu “Pajo Kanižaj”.

Dosadašnjoj predsjednici Ani Levak, teti Anki kako je svi od milja u Đelekovcu zovu, članice Udruge pripremile su na kraju ugodno iznenađenje: simboličnih 30 crvenih ruža, za svaku godinu jednu kao mali znak zahvale za sve. Ana je, naime, na čelu Udruge bila punih trideset godina, a više od pedeset sudjelovala je u njezinu radu. “Njena toplina i iskrenost, predanost u volonterskom i humanitarnom doprinosu društvenom životu Đelekovca, njena spremnost za pomoć potrebitima, vrijeme koje je nesebično poklanjala za dobrobit društva i mještana jednostavno su nemjerljivi”, ističu članice Udruge.

Prigodno, članice Društva skupštinu su organizirale upravo 8. ožujka, na Dan žena. Tako su, kako kažu, svoj dan htjele proslaviti uz večeru koju su same pripremile i na taj način sebi i svim ženama poželjeti sretan Dan žena.

Druženje uz ples i veselje nastavljeno je do kasnih večernjih sati.

Prema tekstu tajnice Društva Snježane Dolenec.

zatvori