Petak, 26. travnja 2024.

DOBRE VIJESTI IZ KNJIŽNICE Bibliobusi i nova zgrada mogli bi se financirati iz EU fondova

Iz koprivničke Knjižnice i čitaonice ‘Fran Galović’ jučer su se pohvalili s nekoliko dobrih vijesti.

Kako je rekla ravnateljica Dijana Sabolović-Krajina, njihove višegodišnje napore prepoznali su u Ministarstvu kulture. Naime, Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” početkom ljeta imat će priliku prijaviti se na natječaj kojim bi se bibliobusi financirali iz Europskog socijalnog fonda.

U knjižnici su zadovoljni i najavom iz ministarstva o vođenju računa o financiranju zgrada ustanova u kulturi, za što Ministarstvo kulture nastoji iskoristiti europske fondove. To bi značilo da se novac za buduće preseljenje i obnovu koprivničke knjižnice može povući upravo preko Ministarstva kulture.

– Promjene su velike, brze, naročito vezane uz stil života, ljudi i djece, mladih i odraslih i knjižnice nastoje sve to pratiti. Bez kvalitetne prostorne infrastrukture to nije moguće – rekla je ravnateljica Sabolović-Krajina.

Podsjetimo, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek u ponedjeljak je posjetila Koprivničko-križevačku županiju, gdje se, između ostaloga, razgovaralo o planovima obnove ili preseljenja koprivničke gradske knjižnice, kao i nabavci novih bibliobusa.

zatvori