Subota, 11. svibnja 2024.

GRAĐANI I KANDIDATI ‘NA POPRAVNOM’ Ponavljaju se izbori na Podolicama

Dan je ponovljenih izbora za Vijeće mjesnog odbora koprivničkih Podolica.

Jutros su u 7 sati otvorena birališta: na dva biračka mjesta, u West centru i u objektu Komunalca na Križevačkoj, koja očekuju nešto više od 3200 građana s pravom glasa.

Oni u ponovljenom pokušaju imaju prilike izabrati svoje predstavnike s tri ponuđene liste. To su nezavisna grupa birača koju vodi Nikola Barbarić te liste desne i lijeve koalicije. Desnu čine HDZ, Mreža, HNS i HDS, a nositelj joj je HDZ-ov Željko Komes. Lijevu koaliciju čine SDP, HSS, Glas, Hrvatski laburisti, HSU i HSLS čiji je Darko Markić i nositelj ove liste.

Izbori se ponavljaju jer nakon izbora u studenome, kad su sve tri liste dobile po pet mandata, Vijeće mjesnog odbora nije konstituirano.

Za podsjetiti je da je upravo na Podolicama u studenome zabilježena najmanja izlaznost – 9,81%, a održavanje ovih izbora košta oko 20.000 kuna.

Birališta su otvorena do 19 sati, a prema riječima predsjednice Gradskog izbornog povjerenstva Dubravke Kardaš, rezultati bi, bude li sve u redu, trebali biti objavljeni jedan sat kasnije.

zatvori