Petak, 26. travnja 2024.

DAN NAKON ŠOKANTNOG PORAZA Iz Močila priznaju kako je protivnik bio bolji, ali ogorčeni su sudačkim kriterijem

Nogometaši Močila jučer su na domaćem terenu iznenađujuće poraženi od Hrvatskog bojovnika (1:3) u sklopu 15. kola Druge županijske nogometne lige.

Međutim, poraz ih ne boli toliko koliko im smeta što glavni sudac i njegov pomoćnik za ovu utakmicu nisu bili na adekvatnoj razini, Naime, nekoliko dana uoči utakmice na službenim stranicama Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije na delegacijskoj listi izašla je informacija kako će djelitelj pravde u nedjeljnom susretu između Močila i Hrvatskog bojovnika biti Matko Gabaj, a njegovi pomoćnici Ivana Grčić i Luka Zobec.

Ipak, na utakmici se pojavilo neko drugo lice. Glavni sudac bio je Dominik Juranić, a prema riječima predsjednika Močila Zvonimira Markača, Juranić nije bio na adekvatnoj razini.

– Moram naglasiti da su gosti pobijedili zasluženo, realizirali su svoje šanse i više su željeli pobjedu. Međutim, ne mogu se oteti dojmu da je glavni sudac svojim propustima itekako utjecao na ključne stvari. Dobio sam dojam da nije bio skroz u utakmici, nasjedao je na protivničke provokacije i iznuđivanje prekršaja. Žalosno je da mi kao klub imamo obavezu plaćati ovakve neadekvatne sudačke usluge. Močile nisu samo klub, mi imamo jedan lijepi projekt koji se bazira na druženju više desetaka ljudi koji su jučer ostali zgroženi načinom na koji je glavni sudac vodio utakmicu – objasnio je Markač.

Da je sudac uništio jedno lijepo sportsko popodne u Močilama, stoji i na Facebook stranici ‘Diva iz predgrađa’.

– Močile – Hrvatski bojovnik 1:3. Detalje nek vam pišu suci koji nisu bili delegirani, ali su evo u zadnji trenutak došli odraditi posao. Sramota Juranića i Zobeca kojoj je svjedočilo više od 150 gledatelja – stoji na Facebook stranici Močila.

Hrvatski bojovnik na kraju je slavio s 3:1, a poraz ne bi trebao utjecati na nogometaše Močila koji se itekako nadaju da do kraja prvenstva mogu uloviti prvu poziciju.

zatvori