Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO Županijski Zavod za javno zdravstvo proslavio je 25. rođendan, dr. Vadla: Nadam se da su sugrađani sretni s aktivnostima koje im pružamo

Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije danas slavi 25 godina djelovanja.

Svečanost je održana u koprivničkom Kinu Velebit gdje nam je ravnateljica dr. Draženka Vadla rekla:

– Upravo na današnji dan prije 25 godina osnovan je Zavod za javno zdravstvo. Mi možemo reći da smo danas vrlo ponosni i sretni što radimo u toj ustanovi i što smo je razvili do tih razmjera. Nadam se da su i naši sugrađani sretni s aktivnostima koje im pružamo. Uvijek se može bolje i uvijek ćemo se truditi da budemo bolji. Mislim da i današnji dan dokazuje da smo vrijedno radili svih ovih 25 godina i upravo smo to napisali u našoj monografiji koja je tiskana povodom obljetnice. Rekla bih da je to i znatno više od ovih 25 godina jer smo napisali što su naši prethodnici radili na ovom području vezano uz preventivne zdravstvene aktivnosti.

Izvor: kckzz.hr

Posebno poglavlje monografije tako je posvećeno prvom ravnatelju dr. Dragi Tothu, a središnji dio monografije predstavlja Zavod i sve njegove službe te je povijesni prilog koji dokumentira razvoj zdravstvene preventive u našoj zajednici. A na naš upit kakvo je zdravstveno stanje žitelja naše županije, dr. Vadla je odgovorila:

– Ja se nadam da je dobro, mi bismo htjeli da je još bolje. No to ovisi o našim Podravcima i Prigorcima jer mi uvijek govorimo da je vrlo važno da svaki pojedinac brine o svom zdravlju. Onda će mu i sustav i zajednica u tome pomoći.

Da značaj našeg Zavoda nadilazi granice naše županije, na svečanosti je istakao predstavnik Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Branko Stevanović:

– 25 godina je vrijeme kada se postaje zreo, ovaj Zavod za to je imao samo dvije, tri godine. Jedan je od zavoda koji su zbilja napravili jako puno i jedan su od glavnih nositelja javnozdravstvenih aktivnosti za Republiku Hrvatsku, osobito u Županiji, ali i šire.

Snimila Sandra Levak-Miklošić.

Na dobrim profesionalnim i poslovnim rezultatima Zavodu za javno zdravstvo čestitao je i predsjednik Upravnog vijeća ustanove Danimir Kolman:

– Završni računi su redovito pozitivni; prihodi su veći od troškova. Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, premda po veličini u razredu manjih ili srednjih, po kvaliteti i poslovanju spada u sam vrh Hrvatske. Ponos je županije i predstavlja primjer organizacije zdravstvene djelatnosti na području prevencije.

Pohvale na račun županijskog Zavoda za javno zdravstvo i svečarske čestitke uputili su i župan Darko Koren te koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić. Poručio je da razvoja nema bez stabilnog zdravstvenog sustava, a zdravstvo u Koprivnici nije samo stabilno već i puno iznad prosjeka Republike Hrvatske:

– Imamo sustav na koji se u svakoj kriznoj situaciji možemo apsolutno pouzdati. Ti ljudi rade svoj posao i gotovo su neprimjetni. To samo govori da rade kvalitetno i služe društvenoj zajednici u kojoj su našli svoje mjesto i prostor za rad. Vjerujem da će i u budućnosti dobro odraditi posao zdravstvene prevencije u novim uvjetima novog vremena i tehnologije koja nam stiže.

Snimila Sandra Levak-Miklošić.

Zadovoljan radom županijske ustanove izrazio je i župan Darko Koren kao predstavnik osnivača Zavoda:

– Zavod za javno zdravstvo je sastavnica, izuzetno bitan čimbenik cjelokupnog zdravstvenog sustava naše županije za kojega mi možda malo subjektivno smatramo da je izuzetno dobar. Ne možemo utjecati na financijsku komponentu, kako bi bio idealan, no sve osim toga smatramo izuzetno kvalitetnim i uspješnim. Taj dio se svodi na ljude – u tom smo smislu doista prostor koji je imao tu sreću da u njemu djeluje izuzetno veliki broj kvalitetnih, iskusnih, odgovornih i savjesnih zdravstvenih stručnjaka – zaključio je župan Koren.

Izvor: kckzz.hr
Slušaj uživo
zatvori